Tahinli Kişnişli Nohutlu Semizotu

12 Temmuz 2021 tarihinde güncellendi.
Tahinli Kişnişli Nohutlu Semizotu

Falafel esintili semizotu 🤗Mutfağınızda bu tarife yer açın. 🤗 Zīra aşırı pratik, ennfess ve doyurucu😋😋

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Tahinli Kişnişli Nohutlu Semizotu için

Malzemeler

Yatak için:

  • 1 bağ semizotu (ayıklanıp yıkanmış)
  • 1,5 su br. süzme yoğurt
  • Yarım çay br. tahin
  • Yarım limon suyu
  • 3 diş sarımsak (isteğe göre azaltabilirsiniz)
  • 2 y. kaşığı zeytinyağı

Kıtır nohutlar için:

  • 300 gr haşlanmış nohut
  • 1 çay kaşığı isot
  • 1 cay kaşığı acı pul biber
  • 1 dolu çay kaşığı kimyon
  • 1 dolu çay kaşığı kişniş tohumu (dövün ya da çekin)
  • Tuz
  • Kuru kekik, zahter ya da biberiye
  • Çok az zencefil ve köri de ekledim, isterseniz ekleyin
  • 3 y. kaşığı zeytinyağı
  • 1'er çay kaşığı biber ve domates salçası
Tahinli Kişnişli Nohutlu Semizotu

Nasıl Yapılır

  1. Nohutları karıştırma kabına alıp, önce baharatları sonra salça ve zeytinyağını ekleyin, karıştırın.
  2. Temas yüzeyi geniş olacak şekilde yağlı kâğıt serilmiş geniş bir tepsiye yayın. (200 derecede 25 dk pişirdim) Arada karıştırın.
  3. Yatak için; semizotu dışındaki malzemeleri karıştırın.
  4. Semiz otunu da ekleyip karıştırın. Yatağı servis tabağına yayıp, kıtır nohutları da üzerine  yerleştirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo