Reyhan Şerbeti

25 Mayıs 2022 tarihinde güncellendi.
Reyhan Şerbeti

Osmanlı Döneminden günümüze kadar gelen enfes lezzet.

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 2 saat
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Reyhan Şerbeti için

Malzemeler

  • 1 Tutam Kuru Reyhan
  • 1 Tane Kabuk Tarçın
  • 2-3 Dilim limon (Eğer yoksa limon tuzu bir kaç tane)
  • 2-3 Karanfil
  • 1 Çay Bardağı Şeker
  • 6 Su Bardağı Sıcak Su
Reyhan Şerbeti

Nasıl Yapılır

  1. Hepsini bir tencere veya bir kapa koyuyoruz ve kaynamış sıcak suyu ilave edip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
  2. Soğuduktan sonra bir sürahiye süzüp dolaba alıyoruz.
  3. 2 saat bekleyip güzelce soğuduktan sonra buz gibi Osmanlıdan kalma reyhan şerbetiniz hazır. AFİYET OLSUN 🌺
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo