Reyhan Şerbeti

Osmanlı Döneminden günümüze kadar gelen enfes lezzet.
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
10 dakika
Pişirme
Süresi
2 saat

Reyhan Şerbeti Tarifi İçin malzemeler
- 1 Tutam Kuru Reyhan
- 1 Tane Kabuk Tarçın
- 2-3 Dilim limon (Eğer yoksa limon tuzu bir kaç tane)
- 2-3 Karanfil
- 1 Çay Bardağı Şeker
- 6 Su Bardağı Sıcak Su
Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılır?
- Hepsini bir tencere veya bir kapa koyuyoruz ve kaynamış sıcak suyu ilave edip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Soğuduktan sonra bir sürahiye süzüp dolaba alıyoruz.
- 2 saat bekleyip güzelce soğuduktan sonra buz gibi Osmanlıdan kalma reyhan şerbetiniz hazır. AFİYET OLSUN 🌺

Dergide bu ay neler var?