ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER REYHAN ŞERBETİ

Reyhan Şerbeti

Reyhan Şerbeti

Osmanlı Döneminden günümüze kadar gelen enfes lezzet.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

2 saat

sezer_in_mutfagi Tatlı Ve Hamur İşleri
3 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Reyhan Şerbeti Tarifi İçin malzemeler

  • 1 Tutam Kuru Reyhan
  • 1 Tane Kabuk Tarçın
  • 2-3 Dilim limon (Eğer yoksa limon tuzu bir kaç tane)
  • 2-3 Karanfil
  • 1 Çay Bardağı Şeker
  • 6 Su Bardağı Sıcak Su

Reyhan Şerbeti Nasıl Yapılır?

  • Hepsini bir tencere veya bir kapa koyuyoruz ve kaynamış sıcak suyu ilave edip şeker eriyene kadar karıştırıyoruz.
  • Soğuduktan sonra bir sürahiye süzüp dolaba alıyoruz.
  • 2 saat bekleyip güzelce soğuduktan sonra buz gibi Osmanlıdan kalma reyhan ��erbetiniz hazır. AFİYET OLSUN 🌺
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!