Güveç Tepside Patates Oturtması

Konya yöresinde patates mıklası da denilen patates oturtmasını güveç tepside fırında denedim, harika oldu. Siz de denemelisiniz👍
Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika
Ugurlueller
Yöresel yemekleri,türk mutfagini, ve modern degisik yemekleri yapmayi severim
5 Tarif 1 Takipçi

Güveç Tepside Patates Oturtması Tarifi İçin malzemeler
- 6/7 iri patates
- Kavurma
- Kuru biber
- 2 soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz
Güveç Tepside Patates Oturtması Nasıl Yapılır?
- Patatesleri ikiye bölüp yarım ay seklinde ince ince doğruyoruz.
- Soğanları da halka halka doğruyoruz.
- İlk soğanları halka halka doğrayıp birazını en alta seriyoruz.
- İkinci sıraya patates seriyoruz. Kuru biberleri de aralarına yerleştiriyoruz.
- Kavurmaları da koyuyoruz. Üzerini patatesle kapatıyoruz.
- Diğer tarafta salçayı suyla açıp yemeğin üzerine döküyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR