ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER GÜVEÇ TEPSİDE PATATES OTURTMASI

Güveç Tepside Patates Oturtması

Güveç tepside patates oturtması

Konya yöresinde patates mıklası da denilen patates oturtmasını güveç tepside fırında denedim, harika oldu. Siz de denemelisiniz👍

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Ugurlueller Yöresel yemekleri,türk mutfagini, ve modern degisik yemekleri yapmayi severim
5 Tarif       1 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Güveç Tepside Patates Oturtması Tarifi İçin malzemeler

  • 6/7 iri patates
  • Kavurma
  • Kuru biber
  • 2 soğan 
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası 
  • Tuz

Güveç Tepside Patates Oturtması Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri ikiye bölüp yarım ay seklinde ince ince doğruyoruz.
  • Soğanları da halka halka doğruyoruz.
  • İlk soğanları halka halka doğrayıp birazını en alta seriyoruz.
  • İkinci sıraya patates seriyoruz. Kuru biberleri de aralarına yerleştiriyoruz.
  • Kavurmaları da koyuyoruz. Üzerini patatesle kapatıyoruz.
  • Diğer tarafta salçayı suyla açıp yemeğin üzerine döküyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!