Çilekli Limonata

22 Ağustos 2021 tarihinde güncellendi.
Çilekli Limonata

Yenmeyip kalan ezilmiş çilekleri değerlendirmek için içinizi ferahlatacak bir limonata tarifi. 

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 1 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Çilekli Limonata için

Malzemeler

  • 200 gr. dondurulmuş çilek
  • 2 adet limon
  • 10-12 yaprak taze nane
  • 1 su bardağı toz şeker (250 ml.lik bardak)
  • Buz
  • Soğuk su
Çilekli Limonata

Nasıl Yapılır

  1. Limonların kabuklarını beyaz kısımlarına gelmeyecek şekilde rendeleyin. 
  2. Üzerine toz şeker ve naneleri ekleyip 5 dakika elinizle yoğurun.
  3. Limonların suyunu sıkıp şeker eriyene kadar karıştırın. 
  4. (Bu haliyle 1 gece buzdolabında bekletirseniz aroması daha keskin olacaktır)
  5. Çilekleri buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında 15-20 dakika bekletin.
  6. Rondo veya blendırla pürüzsüz olana kadar ezin. Bu aşamada eğer çok katı olursa biraz su takviyesi ile ezmeye devam edin. 
  7. Limonatayı yapacağınız büyükçe bir kaba elek oturtup önce limon suyunu geçirip tortusunu atın.
  8. Daha sonra çileği geçirip yine tortusunu atın.
  9. Bol buz ekleyip soğuk su takviyesiyle kıvamını ayarlayıp servis yapabilirsiniz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo