ANASAYFA TARİFLER SİZDEN KLASİK TARİFLER ÇİLEKLİ LİMONATA

Çilekli Limonata

Çilekli Limonata

Yenmeyip kalan ezilmiş çilekleri değerlendirmek için içinizi ferahlatacak bir limonata tarifi. 

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

1 dakika

lezzetnesli Neslinin Tükenmeyen Lezzetleri
2 Tarif       1 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çilekli Limonata Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr. dondurulmuş çilek
  • 2 adet limon
  • 10-12 yaprak taze nane
  • 1 su bardağı toz şeker (250 ml.lik bardak)
  • Buz
  • Soğuk su

Çilekli Limonata Nasıl Yapılır?

  • Limonların kabuklarını beyaz kısımlarına gelmeyecek şekilde rendeleyin. 
  • Üzerine toz şeker ve naneleri ekleyip 5 dakika elinizle yoğurun.
  • Limonların suyunu sıkıp şeker eriyene kadar karıştırın. 
  • (Bu haliyle 1 gece buzdolabında bekletirseniz aroması daha keskin olacaktır)
  • Çilekleri buzluktan çıkarıp oda sıcaklığında 15-20 dakika bekletin.
  • Rondo veya blendırla pürüzsüz olana kadar ezin. Bu aşamada eğer çok katı olursa biraz su takviyesi ile ezmeye devam edin. 
  • Limonatayı yapacağınız büyükçe bir kaba elek oturtup önce limon suyunu geçirip tortusunu atın.
  • Daha sonra çileği geçirip yine tortusunu atın.
  • Bol buz ekleyip soğuk su takviyesiyle kıvamını ayarlayıp servis yapabilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!