ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ TUZLU KURABİYE

Tuzlu Kurabiye

BiTuzlu Kurabiye
Tuzlu çörek ya da kurabiye kıvamına getirerek bu tarifi kullanabilirsiniz. Her forma girerek, kurabiye, çörek ya da tuzlu çubuk şekline getirebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

selenuran Mutfak Sanatları Akademisi / Chef&Owner / Evinizdeki malzemelerle kolay tarifler
4 Tarif       1 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tuzlu Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 150 gr tereyağı (soğuk) 
  • 300 gr un
  • 1 yumurta sarısı 
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası 
  • 3 yemek kaşığı krema
  • Üzeri için ayrıca 1 yumurta sarısı 

Tuzlu Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Küp küp doğranmış tereyağı, unu ve tuzu karıştırarak kum haline gelene kadar ufalayarak yoğuruyoruz.
  • Daha sonra yumurta sarısını, kremayı ve salçayı ekliyoruz. Yumuşak yapılı bir hamur haline geldiğinde;
  • Çörek olarak kullanmak istiyorsak, hamuru 8 eşit parçaya bölüyor ve yuvarlayarak üzerini bastırıyoruz. Tepsiye alırken üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. 
  • Kurabiye şeklinde kullanmak için hamuru kısa bir oklava gibi yapıp 5*10 dakika buzlukta bekleterek 1 parmak kalınlığında kesiyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüyoruz. 
  • Her iki formda da 170 derecede 10 dakika pişiriyoruz. (fırına göre 12-13 dakikaya çekebilir) 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!