Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13476 Tarif
Çocuk
363 Tarif
Çorba
1174 Tarif
Diyet
4369 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2148 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4668 Tarif
Salata ve Meze
1167 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8263 Tarif
Yöresel
1939 Tarif
Popüler Tarifler
Beğendili Kebap
Yağ Mantısı
Anasayfa
Tarifler
Sizden Hamur İşi Tarifleri
Tavada Lahmacun
Tavada Lahmacun
Burcu Kaya
07 Aralık 2021
Evde yapabileceğiniz, mayasız tava lahmacunu.
Hazırlanma Süresi :
45 dakika
Pişirme Süresi :
15 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Krem Şantili Kurabiye
Bayatlamayan Kurabiye
Fakir Pastası
Haşhaşlı Poğaça
Elmas Kurabiye
Limonlu Çatlak Kurabiye
Çilek Reçeli Yapmak İçin Bilmeniz Gereken 5 Püf Noktası
Isırgan Otu Nasıl Kurutulur?
Dünyada En Çok Çikolata Tüketen 10 Ülke
Paslı Döküm Tava 6 Adımda Nasıl Temizlenir?
Tül Perde Nasıl Beyazlatılır: 4 Farklı Yöntem
Conrad İstanbul Bosphorus'a Yeni Executive Chef
Tavada Lahmacun için
Malzemeler
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
5-5,5 su bardağı un
İç harcı için:
300 gram orta yağlı kıyma
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet yeşil sivri biber
1 adet kırmızı kapya biber
2 adet domates
2 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Kırmızı toz biber
Karabiber
Tavada Lahmacun
Nasıl Yapılır
Bütün sebzeleri rondodan geçirelim. İsteğe bağlı, domateslerin kabuğunu soyabilirsiniz.
Malzemeleri geniş bir kaba koyalım. Kıyma, domates salçası, biber salçası, sıvı yağ, tuz ve baharatını da ilave edin ve güzelce karıştırın.
Karışım rahatça sürülebilecek kıvamda olmalı. Kabın üzerini streç filme kapatıp, buzdolabına kaldırın.
Hamuru için; ılık süt, su, kabartma tozu, sıvı yağ ve tuzu bir kabın içerisine alın ve karıştırın.
Kontrollü şekilde unu ilave edin. 5 su bardağı ve + 2 yemek kaşığı idealdir. Hamur, ele hafifçe yapışacak yoğunluğa gelene kadar yoğurun.
Hamurdan küçük toplar oluşturun, gerekirse elinizi hafif unlayarak yapın.
Hamur toplarını, hafif unlanmış tezgaha alın ve üzerine nemli bir bez örtün.
Uygun bir tava alıp, ocağa koyun ve ısıtın.
Hamur toplarından birini alıp, unlanmış tezgah üzerinde, merdane yardımı ile servis tabağı büyüklüğüne yakın, ince olacak şekilde açın.
Hamurun üzerine, kıymalı harçtan sürün.
Lahmacunu tavaya koyup, kapağını kapatın. Orta ateşte pişirin. Sürekli kapağını açmamaya özen gösterin.
Lahmacun pişerken, siz ikincisi hazırlamaya başlayın.
Pişen lahmacunun altı kızardığında, tavadan alın ve büyük bir tencere veya borcam içerisine koyun ve üzerini kapatın.
Tüm lahmacunlar piştikten sonra, yeşillik ve domates, soğan eşliğinde servis edebilirsiniz.
Pişen lahmacunları soğuduktan sonra, buzluk poşetine koyup, buzluğa atabilirsiniz. İstediğiniz zaman çıkartıp, tekrar ısıtarak tüketebilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Sizden Lezzetler
Sizden Hamur İşi Tarifleri
Sizden Klasik Tarifler
Yorumlar
Benzer Tarifler
Hamurişi Tarifleri
25 Dakika
Börek Tadında Sebzeli Krep
lezzet_ustasi
Hamurişi Tarifleri
30 Dakika
Sucuklu Kaşarlı Çıtır Börek
lezzet_ustasi
Hamurişi Tarifleri
70 Dakika
Cookie And Strawberry Cake
Eda’dan tariflerce
Hamurişi Tarifleri
25 Dakika
Tortilla Pizza
doğuchef
Hamurişi Tarifleri
30 Dakika
Chocolate Chips Cookies
ruya_dilimler
Hamurişi Tarifleri
30 Dakika
Patlıcanlı Pizza
Beyazyakayemekleri
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.