ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ TAVADA LAHMACUN

Tavada Lahmacun

Tavada lahmacun

Evde yapabileceğiniz, mayasız tava lahmacunu.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

45 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

burcukaya34 Fransız ve Türk mutfağından pişiriyorum.
2 Tarif       1 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavada Lahmacun Tarifi İçin malzemeler

  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 5-5,5 su bardağı un

İç harcı için:

  • 300 gram orta yağlı kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 3 adet yeşil sivri biber
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet domates
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber

Tavada Lahmacun Nasıl Yapılır?

  • Bütün sebzeleri rondodan geçirelim. İsteğe bağlı, domateslerin kabuğunu soyabilirsiniz.
  • Malzemeleri geniş bir kaba koyalım. Kıyma, domates salçası, biber salçası, sıvı yağ, tuz ve baharatını da ilave edin ve güzelce karıştırın.
  • Karışım rahatça sürülebilecek kıvamda olmalı. Kabın üzerini streç filme kapatıp, buzdolabına kaldırın.
  • Hamuru için; ılık süt, su, kabartma tozu, sıvı yağ ve tuzu bir kabın içerisine alın ve karıştırın.
  • Kontrollü şekilde unu ilave edin. 5 su bardağı ve + 2 yemek kaşığı idealdir. Hamur, ele hafifçe yapışacak yoğunluğa gelene kadar yoğurun. 
  • Hamurdan küçük toplar oluşturun, gerekirse elinizi hafif unlayarak yapın.
  • Hamur toplarını, hafif unlanmış tezgaha alın ve üzerine nemli bir bez örtün.
  • Uygun bir tava alıp, ocağa koyun ve ısıtın.
  • Hamur toplarından birini alıp, unlanmış tezgah üzerinde, merdane yardımı ile servis tabağı büyüklüğüne yakın, ince olacak şekilde açın.
  • Hamurun üzerine, kıymalı harçtan sürün.
  • Lahmacunu tavaya koyup, kapağını kapatın. Orta ateşte pişirin. Sürekli kapağını açmamaya özen gösterin.
  • Lahmacun pişerken, siz ikincisi hazırlamaya başlayın.
  • Pişen lahmacunun altı kızardığında, tavadan alın ve büyük bir tencere veya borcam içerisine koyun ve üzerini kapatın.
  • Tüm lahmacunlar piştikten sonra, yeşillik ve domates, soğan eşliğinde servis edebilirsiniz.
  • Pişen lahmacunları soğuduktan sonra, buzluk poşetine koyup, buzluğa atabilirsiniz. İstediğiniz zaman çıkartıp, tekrar ısıtarak tüketebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!