Tavada Lahmacun

Evde yapabileceğiniz, mayasız tava lahmacunu.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
45 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Tavada Lahmacun Tarifi İçin malzemeler
- 1,5 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 5-5,5 su bardağı un
İç harcı için:
- 300 gram orta yağlı kıyma
- 2 adet orta boy kuru soğan
- 3 adet yeşil sivri biber
- 1 adet kırmızı kapya biber
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
Tavada Lahmacun Nasıl Yapılır?
- Bütün sebzeleri rondodan geçirelim. İsteğe bağlı, domateslerin kabuğunu soyabilirsiniz.
- Malzemeleri geniş bir kaba koyalım. Kıyma, domates salçası, biber salçası, sıvı yağ, tuz ve baharatını da ilave edin ve güzelce karıştırın.
- Karışım rahatça sürülebilecek kıvamda olmalı. Kabın üzerini streç filme kapatıp, buzdolabına kaldırın.
- Hamuru için; ılık süt, su, kabartma tozu, sıvı yağ ve tuzu bir kabın içerisine alın ve karıştırın.
- Kontrollü şekilde unu ilave edin. 5 su bardağı ve + 2 yemek kaşığı idealdir. Hamur, ele hafifçe yapışacak yoğunluğa gelene kadar yoğurun.
- Hamurdan küçük toplar oluşturun, gerekirse elinizi hafif unlayarak yapın.
- Hamur toplarını, hafif unlanmış tezgaha alın ve üzerine nemli bir bez örtün.
- Uygun bir tava alıp, ocağa koyun ve ısıtın.
- Hamur toplarından birini alıp, unlanmış tezgah üzerinde, merdane yardımı ile servis tabağı büyüklüğüne yakın, ince olacak şekilde açın.
- Hamurun üzerine, kıymalı harçtan sürün.
- Lahmacunu tavaya koyup, kapağını kapatın. Orta ateşte pişirin. Sürekli kapağını açmamaya özen gösterin.
- Lahmacun pişerken, siz ikincisi hazırlamaya başlayın.
- Pişen lahmacunun altı kızardığında, tavadan alın ve büyük bir tencere veya borcam içerisine koyun ve üzerini kapatın.
- Tüm lahmacunlar piştikten sonra, yeşillik ve domates, soğan eşliğinde servis edebilirsiniz.
- Pişen lahmacunları soğuduktan sonra, buzluk poşetine koyup, buzluğa atabilirsiniz. İstediğiniz zaman çıkartıp, tekrar ısıtarak tüketebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR