ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ TAM BUĞDAY UNLU HAŞHAŞLI MİNİK KURABİYE

Tam Buğday Unlu Haşhaşlı Minik Kurabiye

Tam Buğday Unlu Haşhaşlı Minik Kurabiye

Çay ve kahve saatleri için lezzetli kurabiye tarifi 🍪

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

48 Tarif       9 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tam Buğday Unlu Haşhaşlı Minik Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı tahin
  • 4 yemek kaşığı şeker (pudra şekeri de olur)
  • Mavi haşhaş
  • Tam buğday unu (aldığı kadar)
  • Vanilya

Tam Buğday Unlu Haşhaşlı Minik Kurabiye Nasıl Yapılır?

  • Bir kaba  sıvı yağ, tahin, şeker, haşhaş koyulur iyice karıştırılır.
  • Azar azar un eklenir ve hamur yoğrulur. (Hamur yumuşak kıvamda olmalı). Vanilya koyulur ve hamur  yoğurmaya devam edilir. 
  • Hamurdan küçük bezeler alınır ve yuvarlayarak minik kurabiyeler elde edilir. 
  • Kurabiye hamurları kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine dolmalık fıstıklar koyulur. (Dilerseniz ceviz, fındık, Antep fıstığı vb. koyabilirsiniz) 
  • Daha önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Ilık servis edilir.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!