Tam Buğday Unlu Haşhaşlı Minik Kurabiye

Tam Buğday Unlu Haşhaşlı Minik Kurabiye
18 Aralık 2020

Çay ve kahve saatleri için lezzetli kurabiye tarifi 🍪

Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Tam Buğday Unlu Haşhaşlı Minik Kurabiye için

Malzemeler

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı tahin
  • 4 yemek kaşığı şeker (pudra şekeri de olur)
  • Mavi haşhaş
  • Tam buğday unu (aldığı kadar)
  • Vanilya
Tam Buğday Unlu Haşhaşlı Minik Kurabiye

Nasıl Yapılır

  1. Bir kaba  sıvı yağ, tahin, şeker, haşhaş koyulur iyice karıştırılır.
  2. Azar azar un eklenir ve hamur yoğrulur. (Hamur yumuşak kıvamda olmalı). Vanilya koyulur ve hamur  yoğurmaya devam edilir. 
  3. Hamurdan küçük bezeler alınır ve yuvarlayarak minik kurabiyeler elde edilir. 
  4. Kurabiye hamurları kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Üzerine dolmalık fıstıklar koyulur. (Dilerseniz ceviz, fındık, Antep fıstığı vb. koyabilirsiniz) 
  5. Daha önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Ilık servis edilir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo