ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ SÜT TURTASI

Süt Turtası

SÜT TURTASI

Dışı çıtır çıtır baklava yufkası, içinde bol cevizli tarçınlı bir harç ve süt şerbeti ile pişen keyifle yediğimiz bir tatlı oldu. Denemenizi tavsiye ederim ❤️

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
178 Tarif       15 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Süt Turtası Tarifi İçin malzemeler

  • 10 adet baklava yufkası
  • 1 su bardağı ceviz / fındık
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri
  • Eritilmiş tereyağı

Sütlü şerbet için:

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı şeker 
  • 1 paket vanilya
  • Bir tutam tuz

Süt Turtası Nasıl Yapılır?

  • Pişirme kabına pişirme kağıdı yerleştirilir.
  • Ceviz yada fındık un haline gelene kadar rondodan çekilir. İçine tarçın ve pudra şekeri koyulup karıştırılır.
  • Bir adet baklava yufkası tezgaha serilir. Üzeri eritilmiş tereyağı sürülür. Cevizli harçtan yufkanın her tarafına serpilir.
  • Yufka uzun tarafından başlanarak rulo şeklinde sarılır. Sarılan rulo gül böreği gibi sarılır.
  • Hazırlananlar tepsiyle dizilir. Kelepçeli kalıp boyutunda kalıba 10 yufka sığıyor.
  • Benim malzemem ve yerim olduğu için 11 tane hazırladım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirilir.
  • Bu sırada süt, yumurta, vanilya ve şeker bir kaba koyulur ve iyice çırpılır. Fırında 15 dakika pişen tatlımız çıkarılır ve sütlü şerbet üzerine dökülür.
  • Tekrar fırına koyulur ve 15 dakika daha pişirilir. Kalıbından ve pişirme kağıdından ayrılan turta servis tabağına alınır.
  • Servis ederken üzerine pudra şekeri serpilir. Afiyetle ❤️
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!