Süt Turtası

Dışı çıtır çıtır baklava yufkası, içinde bol cevizli tarçınlı bir harç ve süt şerbeti ile pişen keyifle yediğimiz bir tatlı oldu. Denemenizi tavsiye ederim ❤️
Kaç
Kişilik
8 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika
mutfakkeyiftir
Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
178 Tarif 15 Takipçi

Süt Turtası Tarifi İçin malzemeler
- 10 adet baklava yufkası
- 1 su bardağı ceviz / fındık
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çorba kaşığı pudra şekeri
- Eritilmiş tereyağı
Sütlü şerbet için:
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- Bir tutam tuz
Süt Turtası Nasıl Yapılır?
- Pişirme kabına pişirme kağıdı yerleştirilir.
- Ceviz yada fındık un haline gelene kadar rondodan çekilir. İçine tarçın ve pudra şekeri koyulup karıştırılır.
- Bir adet baklava yufkası tezgaha serilir. Üzeri eritilmiş tereyağı sürülür. Cevizli harçtan yufkanın her tarafına serpilir.
- Yufka uzun tarafından başlanarak rulo şeklinde sarılır. Sarılan rulo gül böreği gibi sarılır.
- Hazırlananlar tepsiyle dizilir. Kelepçeli kalıp boyutunda kalıba 10 yufka sığıyor.
- Benim malzemem ve yerim olduğu için 11 tane hazırladım. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirilir.
- Bu sırada süt, yumurta, vanilya ve şeker bir kaba koyulur ve iyice çırpılır. Fırında 15 dakika pişen tatlımız çıkarılır ve sütlü şerbet üzerine dökülür.
- Tekrar fırına koyulur ve 15 dakika daha pişirilir. Kalıbından ve pişirme kağıdından ayrılan turta servis tabağına alınır.
- Servis ederken üzerine pudra şekeri serpilir. Afiyetle ❤️

Dergide bu ay neler var?