ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ RAMAZAN PİDESİ

Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi

Puf puf kabaran pastane pidesini evlerinizde deneyin, fırından sıcak sıcak çıkmış, muhteşem kokusu ve dokusuyla sofralarınızın vazgeçilmezi olsun! 

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

11 Tarif       5 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ramazan Pidesi Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı ılık su 
  • 1. su bardağı ılık süt
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz 
  • Aldığı kadar un 

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı 
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Ramazan Pidesi Nasıl Yapılır?

  • Su ve sütü bir kaba alın.
  • Üzerine mayayı ekleyip karıştırın.
  • Ardından yavaş yavaş un ve tuzunu ekleyin.
  • 30 dakika üzeri örtülü şekilde mayalandırmaya bırakın. Hamuru ikiye bölerek her ikisini de merdane yardımıyla açın.
  • Tepsilere alıp, bir kez daha mayalanmaya bırakın. (10 dakika)
  • Kabaran hamurların üzeri için; Bir kasede 1 adet yumurta sarısına süt ve sıvı yağ ekleyin. Pide hamurlarının üzerine pay edin ve parmak uçlarınızla şekil verin.
  • Susam ve çörek otu serptikten sonra 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun👩🏼‍🍳
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!