ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ PORTAKALLI TARÇINLI KEK

Portakallı Tarçınlı Kek

PORTAKALLI TARÇINLI KEK

Yumuşacık ve harika lezzetiyle kek yapmayan kalmasın.

Kek yaparken en önemli 2 husus;

Bütün malzemeler oda ısısında olmalı, kuru malzemeler eklendikten sonra asla mikser kullanılmamalı.

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

5 Tarif       3 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Portakallı Tarçınlı Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı portakal suyu
  • 1 portakal kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2-2,5 su bardağı un (un miktarı unun cinsine göre değişiklik gösterebilir)

Portakallı Tarçınlı Kek Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şeker ve yumurtaları bembeyaz olana kadar çırpabildiğiniz kadar çırpalım.
  • Akabinde sıvı malzemeleri ekleyip sadece 30 saniye kadar çırpıyoruz.
  • En son bütün kuru malzemeleri un, kabarma tozu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekliyoruz ve el çırpıcısı veya spatula ile karışıma yediriyoruz.
  • Daha öncesinde yağlayıp unladığımız kek kalıbımıza döküp 180 derece de pişiriyoruz.

Portakallı Tarçınlı Kek Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?

  • Her fırının pişirme süresi farklıdır. Lütfen ara ara kontrol ediniz.
  • Un Ekledikten sonra eğer mikserle çırpmaya devam ederseniz, undaki gluten açığa çıkacağından kekiniz lastik gibi tabir ettiğimiz kıvamda olur.
  • Kuru malzemeler muhakkak elenerek eklenmeli.
  • Evet şimdi harika bir kek yapmanın tüm püf noktalarını biliyorsunuz :) Hadi herkes mutfağa.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!