ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ PORTAKALLI EKŞİ MAYALI EKMEK

Portakallı Ekşi Mayalı Ekmek

Portakallı ekşi mayalı ekmek

@lezzetlisanatlar Pırıl Bilici'den içi portakal sarısı ekşi mayalı lezzetli ekmek tarifi ile karşınızdayız. Listedeki malzemeleri kontrol edip mutfağa geçtiyseniz, portakallı ekşi mayalı ekmek tarifine geçebiliriz.

Daha fazlası için pratik ekmek tariflerinden yararlanabilirsiniz. Ev yapımı somun ekmek tarifine göz atmayı unutmayın.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Portakallı Ekşi Mayalı Ekmek Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr Sarı un
  • 100 gr Tam buğday unu
  • 100 gr aktif ekşi maya
  • 30 gr zeytinyağı
  • 70 gr yoğurt
  • 150 gr portakal suyu
  • 50 gr havuç suyu
  • 50 gr su
  • 1 yemek kaşığı ince rendelenmiş portakal kabuğu 
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal 
  • 25 gr su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Portakallı Ekşi Mayalı Ekmek Nasıl Yapılır?

  • Unları geniş bir kaba alıp ortasını çukurlaştırın.
  • Ayrı bir kapta zeytinyağı, yoğurt, portakal suyu, havuç suyu, su, portakal kabuğu ve zerdeçalı karıştırın. İçine 100 gr aktif mayayı aktarın. İyice karıştırıp un karışımın içine dökün.
  • Karıştırıp hamur haline getirin. Biraz yoğurun ve üzerini kapatın. 1 saat sonra hamuru hamur ayağı takılmış (çengel) mikser kabına alın.
  • Üzerine 25 gr su ve 1 tatlı kaşığı tuz karışımını dökün. Mikserde hamur İyice pürüzsüzleşinceye kadar karıştırın. 
  • Derin bir kaba aktarın. 30 dakika ara ile 3-4 katlama yapın. Şekil verip hamur sepetine alın. Buzdolabında 20-24 saat soğuk mayalayın. Yine de hamurun kabarmasını takip edin. 
  • Fırın içine ekmeği pişireceğiniz cam fırın kabı veya döküm tencereyi boş halde yerleştirin. 250 derecede 20 dakika ısıtın.
  • Dolaptan aldığınız hamuru ısıttığınız kaba pişirme kağıdı yerleştirip ters çevirin. Hamurun üstünü kesin. Üzerini kapatın.
  • 235 derecede üzeri kapalı önce 30 dakika, sonra üzerini açıp 20-25 dakika pişirin. Fırından alınca tel ızgara üzerinde soğumaya bırakın. 1 gün sonra kesin. 

Bu ekmekte portakal kabuğu olduğu için 2-3 gün sonra portakal kabuğu aroması artacaktır.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!