Pırasalı Kol Böreği

Pırasalı Kol Böreği
23 Nisan 2021

Pırasayla yapabileceğiniz böreklerin içinde en güzeli.

Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Pırasalı Kol Böreği için

Malzemeler

  • 1 su bardağı su 
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Un

İç harcı için:

  • 1 kg pırasa
  • 300 gram peynir
  • Kırmızı biber
  • Tuz

Yağlamak için:

  • 1 cay bardağı sıvıyağ
  • 2 yemek kaşığı margarin
Pırasalı Kol Böreği

Nasıl Yapılır

  1. Hamur malzemeleri bir kaba alıyoruz. Sert olmayan kolay açılabilen bir hamur yoğuruyoruz.
  2. Hamuru iki beze yapıp üzerine nemli bez örtüyoruz ve iç malzemesini hazırlayıncaya kadar bekletiyoruz.
  3. Pırasaları küçük küçük doğrayıp tuzla ovuyoruz. Baharatını da ekliyoruz. Bezeleri teker teker açıp yağdan her yerine gelecek şekilde yağlıyoruz.
  4. Rulo yapıp gül sekli veriyoruz. Buzdolabında 10 dakika bekletiyoruz.
  5. Daha sonra tek tek açabildiğimiz kadar ince yufka açıyoruz, tekrar yağlıyoruz. İç malzememizi koyup rulo şeklinde sarıyoruz.
  6. 180 derecedeki fırında 45 dakika pişiriyoruz.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo