ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ MANTARLI TAVUKLU SEBZELİ BÖREK

Mantarlı Tavuklu Sebzeli Börek

Mantarlı tavuklu sebzeli börek

Merhaba bugün sizlere özel ve kendi re��etelerim den hem atıştırmalık olarak, hem de akşam çay yanına kolaylıkla yapıp yiyebileceğiniz ve hayran kalacağınız bir tarifimi sizlerle paylaşmak istiyorum. 

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

2 Tarif       0 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mantarlı Tavuklu Sebzeli Börek Tarifi İçin malzemeler

  • 1. 3 âdet hazır yufka yaprakları
  • 2. 1 adet tavuk göğsü 
  • 3. 500 gram mantar
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 3 âdet sivri biber 
  • Tereyağı
  • 2. Yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz 
  • Değirmen karabiber
  • Değirmen Kaya tuzu
  • 1 tatlı kaşığı dağ kekiği
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Yufka iç kısım için:

  • Zeytinyağı ve sade soda karışımı

Börek üstü için:

  • Yumurta sarısı

Sunum için:

  • Mantarlı harç (isteğe bağlı )

Mantarlı Tavuklu Sebzeli Börek Nasıl Yapılır?

  • Tavuğu julyen doğrayıp sonra gelişi güzel doğrayalım.
  • Mantarları yıkayalım ve küp doğrayalım
  • Domatesin ve soğanın kabuğunu soyup küp ince ince doğrayalım.
  • Biberleri halka doğrayalım.
  • Tavayı ocağa alıp ısıtalım, ısınan tavaya tereyağını ve zeytinyağını ilave edip güzelce kızdıralım.
  • Tavuğu mantarı ve sırası ile malzemeleri Katıp soteleyip Bir derin kaba alıp tuz ve diğer tüm baharatlarını atıp güzelce karıştıralım.
  • En son tavaya alıp bir daha kendi yağında soteleyip baharatlar lezzetini ve aromasını salmasını sağlayalım.
  • Yufkaları büyük üçgen şekilde keselim içine önce sodalı karışımdan serpiştirip harçtan paylaştıralım.
  • İşlem bitinceye dek devam ediyoruz.
  • En üstlerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında 25 dakika pişiriyoruz.
  • Güzel altın sarısı rengini alınca fırından çıkaralım.
  • Ilımaya bırakıyor ve ayrıldığımız harçtan sunum tabağın ortasına yayalım üstüne böreği koyalım ve isterseniz üstüne nane dalı koyup servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!