ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ LİMONLU TARTOLET

Limonlu Tartolet

Limonlu tartolet

Limonun her halini sevenlere hafif, ferah bir limonlu tart tarimiz var.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

2 saat

Pişirme
Süresi

20 dakika

4 Tarif       3 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Limonlu Tartolet Tarifi İçin malzemeler

Tart hamuru:

  • 125 gr tereyağı (soğuk)
  • 100 gr pudra şekeri
  • 1 yumurta
  • 250 gr un
  • 25 gr badem unu
  • 1 fiske tuz

Limon kreması: (Bardak ölçüm 240 ml)

  • 3 iri yumurta + 1 yumurta sarısı
  • 1/2 bardak limon suyu
  • 225 gr tereyağı
  • 1 fiske tuz-3/4 bardak şeker

Mascarpone-krema:

  • 300 gr mascarpone
  • 300 gr %35 yağlı krema + 80 gr pudra şekeri (veya hazır kremşanti + hazırlamak için süt)


Limonlu Tartolet Nasıl Yapılır?

  • Tart hamurunu hazırlamak için tereyağını küp küp doğrayın. Yumurta hariç tüm malzemeleri varsa set üstü miksere koyun, palet aparatı ile yüksek devirde çalıştırın.
  • Yoksa rondodan geçirebilirsiniz. Karışım kum gibi olunca yumurtayı ekleyin ve hamur toparlanana kadar makineyi çalıştırmaya devam edin.
  • Toparlanan hamuru streç film üzerinde dikdörtgen şekline getirip sarın ve buzdolabında en az 1 saat dinlendirin. 
  • Hamur dinlenince tezgahınızı unlayın, hamurun üzerine de un serpin ve merdane ile bastıra bastıra açmaya başlayın.
  • Hamur büyük olacağından 4,e bölüp ayrı ayrı açabilirsiniz. Hamur yumuşayınca normal bir şekilde açabilirsiniz. Tart kalıbınıza fırça ile çok ince bir şekilde erimiş tereyağı sürün.
  • Hamurdan yuvarlak bir parça alıp kalıba yerleştirin. Hamur çok hassas olduğundan çok dikkatli olmalısınız. Hamur kalıbın tüm yüzeyine değmeli.
  • Taşan kısımları bıçak ile kesebilirsiniz. Çatal ile tabana sıkça izler bırakın. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 10-12 dk kontrollü olarak pişirin. Kenarları kızarmaya başlayınca fırından alabilirsiniz.
  • Limon kreması için; Mümkünse ısıya dayanıklı cam bir kapta (çelik kaplarda çelik kokusu hissedilebiliyor) limon suyu, şeker, tuz ve yumurtaları karıştırın.
  • Ocakta bir sos tenceresinin içine 3-4 parmak su ekleyin ve altını açın. Cam kabınızı sos tenceresinin üzerine yerleştirin. Tabanı kesinlikle suya değmemeli.
  • Termometreniz var ise 82 dereceye gelene kadar aralıksız çırpın. Eğer yoksa endişe etmeyin, zaten kıvam aldığında anlayacaksınız. 10 dk kadar sürecek.
  • Daha sonra kabı ocaktan alın ve 6-7 dk kadar soğumaya bırakın. 60 dereceye gelmiş olacak. Bu sıcaklığa geldiğinde üzerine tereyağını birer kaşık birer kaşık ekleyin ve çırpın. Tereyağı tamamen karıştığında bir kavanozda beklemeye alın.
  • Mascarpone kreması için eğer hazır kremşanti kullanacaksanız paketteki talimatlara göre hazırlayın. Karışım zaten şekerli olduğundan pudra şekeri eklemeyin.
  • Mascarpone peynirini çırpın ve kremşantiyi yavaşça üzerine ekleyin, tamamen karışınca çırpmayı bırakın.
  • Eğer sıvı kremşanti kullanacaksanız kremanın 100 gr kısmı, mascarpone ve pudra şekerini mikserle yüksek devirde çırpmaya başlayın ve kalan kremayı yavaşça ekleyin. Kıvam alana kadar çırpmaya devam edin.
  • Tartlarınızın üzerine önce limon kremasını ekleyin, bir palet veya spatula ile düzleyin.
  • Üzerine mascarpone kremanızı sıkma poşeti ile sıkın. Süsleme amacı ile limon kabuğu serpebilirsiniz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!