ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ KIYIR KIYIR KANDİL SİMİDİ

Kıyır Kıyır Kandil Simidi

KIYIR KIYIR KANDİL SİMİDİ

Mübarek kandil günlerinde pastanelerden evlerin mutfaklarından gelen o sıcacık içimize işleyen kandil sinirlerini kendi mutfağımızda say yapalım isteyenler tarifi kaydedebilirsiniz. Orijinal kandil simidi tarifidir 😊

Kaç
Kişilik

20 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

mutfakkeyiftir Mutfaksever bir anne, öğretmen, eğitim koçu, aile danışmanı. Her mutfağa açık.k
190 Tarif       28 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kıyır Kıyır Kandil Simidi Tarifi İçin malzemeler

  • 250 gr tereyağı (yumuşak)
  • 1 çay bardağı elma sirkesi
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 adet yumurta (birinin beyazı üstü için ayrılır)
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 paket kabartma tozu (yada karbonat)
  • 8 su bardağı un (kontrollü)

Üzeri için:

  • Yumurta beyazı
  • Kavrulmuş susam
  • Çörekotu

Kıyır Kıyır Kandil Simidi Nasıl Yapılır?

  • Susamları tavada rengi dönene kadar kavurun. (Daha lezzetli ve görüntü olarak tam simit olur.)
  • Un ve mahlep hariç tüm malzemeler karıştırılır. Daha sonra un ve mahlep ekleyip hamuru yoğurun. 
  • Yumuşak, ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edilir. (Bu kıvam için un kontrollü eklenir, gerekirse daha fazla da koyulabilir). 
  • Hamurdan küçük parçalar koparıp çubuk şeklinde yuvarlayın ve hamurların uçlarını birbirine yapıştırın. 
  • Elde edilen halkalar önce yumurta beyazına ardından susama bulanır. Çörekotu koyulacak simitler yumurta sarısına yada pekmezli suya bandırılır. 
  • Hazırlanan kandil simitleri önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 15 dakika pişirilir. Pişirme süresi fırın göre değişebilir. 
  • Bu ölçülerle 60-70 simit elde edilecektir. 
  • Afiyetle ❤

Not:

  • Daha az için yarım ölçek yapıyorum. Yumurtayı bir bütün yumurta kullanıp diğer malzemeleri yarı yarıya koyarak yarım ölçek yapıyorum. Yarım ölçü ile 35 simit elde edebiliyorsunuz. Sirke içinin kıyır kıyır olmasını sağlıyor, kokusu olmuyor. Mahlep aroması ile o nefis kokuyu ve lezzeti veriyor. Susam ve çörekotu karışık koyduklarımı yumurta beyazına bandırıyorum. Ebat olarak daha ince ve büyük yapabilirsiniz, biz daha küçük ve hafif tombik seviyoruz. Lezzeti ve iç dokusu aynı. Bu tarif eşimin halasından, kandil simitleri meşhurdur.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!