ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ KEÇİBOYNUZU UNLU SİMİT

Keçiboynuzu Unlu Simit

Keçiboynuzu Unlu Simit

Keçiboynuzu, yeryüzündeki en eski bitki türlerinden biri olmasıyla bilinir.  Zengin besin kaynağı, şifa deposu keçiboynuzu içerdiği antioksidan maddelerden dolayı bağışıklık sistemimizi güçlendirmesi açısından son derece büyük önem arz etmektedir. Halk arasında boynuz, ballı baba, kara altın, harnup gibi isimlerle adlandırılan bitkinin kullanım alanları bir hayli geniş.

Ben de size özel değirmenlerde 200 derecelik ısıda 10-15 dakika boyunca kavrulduktan sonra Amerikan teknolojisi gibi yöntemlerden faydalanarak öğütülüp un haline getirilen boynuzun lif oranı yüksek olması, düşük yağlı bir  besin kaynağı olmasından dolayı kendi kafemde yapıp hazırladığım tarifle sizlerleyim.

İnstagram sayfalarım: boynuzagacicafe - ali_khyl takip edebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

20 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Keçiboynuzu Unlu Simit Tarifi İçin malzemeler

  • 4 su bardağı glutensiz un
  • 4 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı keçiboynuzu unu
  • 3.5 - 4 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 20 gr tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker

Üzeri İçin:

  • 1 su bardağı bardak üzüm pekmezi
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı un
  • Kavrulmuş susam

Keçiboynuzu Unlu Simit Nasıl Yapılır?

  • Glutensiz unumuzu, tam buğday unu ve öğütülmüş keçiboynuzu unumuzu mayonez tenceremize alıp tuzumuzu serpiştirip karıştıralım.
  • Daha sonra ortasını tıpkı bir havuz gibi açalım. Ilık suyumuzun içerisine mayamızı ve şekerimizi ilave edip karıştıralım.
  • Onu bir kenarda 5-6 dakika kadar bıraktıktan sonra havuz gibi açtığımız un karışımımıza döküp yoğurmaya yada hamur yoğurma makinanız varsa onu kullanarak bu işlemi gerçekleştirin.
  • Yoğurulan hamurumuzun üzerini nemli bir bezle kapatarak 40 dakika boyunca bekletelim.
  • Ayrı bir kapta pekmez, su ve unumuzu karıştıralım.
  • Mayalanmış hamurumuzdan eşit boylarda bezeler yapalım.
  • Daha sonra her bir parçayı yuvarladıktan sonra tezgahımızda uzun şeritler halinde açalım.
  • Her bir hamurumuzu birbirine sarmal olacak şekilde dolayıp, iki ucunu birleştirerek simit şeklini verelim.
  • Hazırlamış olduğumuz simitlerimizi ilk önce pekmeze daha sonra susamlarımıza batırdıktan sonra fırın tepsimize dizelim. Fırınımızda pişmeye bırakalım.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!