ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ KAŞARLI DEREOTLU KEK

Kaşarlı Dereotlu Kek

Kaşarlı Dereotlu Kek

Çok pratik, aşırı lezzetli, herkesin seveceği bir tuzlu kek tarifi. Dereotu ile kaşar peynirinin uyumu, iç dokusunun süngerimsi yumuşaklığı ile çay saatinin ya da bol çeşitli kahvaltıların vazgeçilmezi olmaya aday.

Okurumuzdan gelen dereotlu poğaça tarifine de göz atın.

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

3 Tarif       2 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kaşarlı Dereotlu Kek Tarifi İçin malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 2 çay bardağı yoğurt
  • 2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1/2 demet dereotu
  • 1 su bardağı kaşar peyniri
  • 12 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çimdik şeker

Kaşarlı Dereotlu Kek Nasıl Yapılır?

  • Önce fırını 150 derecede çalıştırın.
  • Yumurtalarla yoğurdu çırpın.
  • Ardından zeytinyağını ekle yine çırpın.
  • İnce kıyılmış dereotunu ve rendelenmiş kaşarı ekle yine çırpın.
  • Unu, kabartma tozunu, tuz ve şekeri de ekle çırpın son halini verin.
  • Yağladığınız baton kek kalıbına dökün. Üzerini susam ve çörek otuyla süsle.
  • 180 derece 25-30 dakika kontrollü pişirin. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!