İtalyan Merengli Limonlu Tart

İtalyan Merengli Limonlu Tart
05 Mart 2021

Hayâl edin🤗Kıyır milföyümsü tereyağlı bir tart tabanı üzerinde kremsi kıvamda, lemoncurd, ve üzerinde bulut bulut İtalyan merengi... Her lokmada, ekşi ve tatlının damağınızı coşturan patlayışı...Evet bence de, sürüp gitsin bu rüya... Uyandırmasınlar...🍋🍋🍋

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 12 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 4 Kişi Kaydetti
İtalyan Merengli Limonlu Tart için

Malzemeler

  • 225 gr tereyağı (soğuk, küp küp)
  • 2+1/2 su bardağı çok amaçlı un
  • 4 y. kaşığı soğuk su (ben 1 kaşığını alıç sirkesi ekledim. Elma, üzüm hepsi olur)
  • 4 y. kaşığı toz şeker (ben 5 ekledim)
  • 1 fiske tuz

LEMONCURD (limon kreması) için:

  • 1su bardağı limon suyu(250 ml)
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 1/4 su bardağı nişasta
  • 2 y. kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu (beyaz kısımlar olmayacak)
  • 5 yumurta sarısı (ben 3 kullandım. Yumurta kokusuna aşırı hassasiyetim var, o yüzden böyle yaptım. Hiç koku hissetmedim. 4 te kullanilabilir)
  • 4 y. kaşığı tuzsuz tereyağı (ben 3 kullandım)

İTALYAN MERENG İÇİN:

  • 4 yumurta akı
  • 1+1/4 su bardağı şeker
  • 1/4 su bardağı su
  • bir kaç damla limon suyu (krem tartar yerine kullandım)
  • Bir fiske tuz
  • 1 çay kaşığı vanilin
İtalyan Merengli Limonlu Tart

Nasıl Yapılır

  1. Un, tuz ve şekeri mutfak robotuna alın. Robotu bir kaç kez kısa kısa çalıştırın.
  2. Küp küp soğutulmuş tereyağını ekleyip, tereyağı bezelye taneleri kadar olana dek çekmeye devam edin.
  3. Bu arada önce soğuk sirkeyi, sonra da suyu ağır ağır çekerken ilave edin. (hamur toplanınca su eklemeyi bırakın)
  4. Hamuru kabaca toparlayıp poşete alıp yarım saat buzdolabında dinlendirin.
  5. Lemoncurd için; Limonsuyu, limon kabuğu, su, nişasta ve şekeri pişirme kabına alıp muhallebi gibi pişirin.
  6. Başka bir kapta yumurta sarılarını çırpın. Koyulaşan muhallebiden bir  kaşık alıp yumurta sarılarına ekleyip karıştırın
  7. Aynı şeyi üç kez yaptıktan sonra yumurta sarılarını limonlu muhallebiye ekleyip karıştırarak bir taşım pişirin.
  8. En son tereyağını ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. Buzdolabından aldığınız hamuru 1 cm kalınlığında açın ve turta kalıplarına yerleştirin.
  9. Yumurta sarısı ve krema karışımından sürüp, tabana çatalla delikler yapın. 180 derecede kızarana kadar pişirin.
  10. Soğuyunca turta kabuğunun üzerine lemoncurd kremayı yayın. İtalyan mereng için yumurta akları, limon suyu tuz ve 1/4 bardak şekeri ekleyip tıraş köpüğü kıvamında çırpın.
  11. 1 bardak şekerle 1/4 bardak suyu kaynatın 240F (116 C) olunca merenge ekleyip hızlıca mereng ılıyana kadar çırpın. En son merengi ekleyip pürmüzle ya da fırında üzerini yakın. AFİYET OLSUN🤗
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo