Ispanaklı Graten

Ispanaklı Graten
01 Haziran 2021

Herkese Merhabalar 🤗 Yıllardır et yemeklerinin yanına ve gün sofralarım için yaptığım ıspanaklı graten tarifimi sizler ile paylaşmak istiyorum. Bu garanti tarifimi kaydetmeyi unutmayın. 😍💯 Eminim çok beğenecek ve sık sık yapacaksınız. 🧑‍🍳

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Ispanaklı Graten için

Malzemeler

💐Hamuru için:

  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Alabildiğine un (yaklaşık 14 kaşık)
  • Tuz

💐Ispanaklı harç için:

  • 500 gr ıspanak (sapları ile beraber kullanacağız)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet kesme şeker
  • Tuz, Karabiber

💐Beşamel sos için:

  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt

💐Üzeri için:

  • Kaşar rendesi
Ispanaklı Graten

Nasıl Yapılır

  1. Bir tavaya tereyağı alınır ve eritilir. Güzelce yıkanan ve sapları ile beraber doğranan ıspanak tereyağının olduğu tavaya alınır.
  2. Şeker, tuz ve karabiberde eklendikten sonra güzelce karıştırılır ve kavrulur. Ispanaklar piştikten sonra ılınması için bir kenarda bekletilir.
  3. Hamur için bütün malzemeler güzelce yoğrulur, ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.
  4. Standart kare bir borcama hamur serilir, kenarları yükseltilir. Hamur çatalla delinir. Ilınan ıspanaklı harç hamurun her yerine yayılır.
  5. Beşamel sos için sıvı yağ ile un bir tavada güzelce kavrulur. Unun kokusu çıkınca süt yavaş yavaş eklenir. Sos sürekli karıştırılarak pişirilir.
  6. Göz göz olan sos ocaktan alınır. Hafif katı bir sos elde ediliyor. Sos ıspanakların üzerine yayılır. Borcam fırına yerleştirilir.
  7. Hamur kısmı pişene kadar 175 derece fırında pişirilir. Hamur kısmı piştikten sonra üzerine bolca kaşar rendesi konur ve kaşarlar eriyip kızarana kadar pişirilmeye devam edilir. Afiyet olsun😋
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo