ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ FOCACCİA

Focaccia

FOCACCİA / YASSI İTALYAN EKMEK

Has zeytinyağı ve taze baharatlarla tadına doyulmayan, tepsiye yayılarak pişen, pişerken kokusu tüm evi saran bir lezzettir focaccia. Dışı kıtır, içi yumuşacık, normal ekmeklerden farkı olarak hamur kıvamının oldukça yapışkan olması ve kalıpta pişmesidir. İtalyan mutfağının dünyaya sunduğu şahane lezzet..Malzeme çeşitliliğini de tamamen kendi damak tadınıza göre uygulayabilir, pizza gibi çeşitlendirebilirsiniz...

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

4 Tarif       1 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Focaccia Tarifi İçin malzemeler

  • 300 ml su
  • 3,5 su bardağı un
  • 5 gram maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 50 ml zeytinyağı
  • Çeri domates 
  • Kekik
  • Zeytin
  • Deniz tuzu

Focaccia Nasıl Yapılır?

  • Su, un, tuz malzemelerinin yarısını ve mayanın tamamını (125 ml su, 1, 5 bardak un, 1 çay kaşığı tuz, 5 gram maya) 1 gece önceden hazırlayıp ağzı kapalı bir şekilde 4 derecelik buzdolabımızda 10 saat mayalandıralım.
  • 10 saatin sonunda kalan un, su ve tuzu (125 ml su, 2 bardak un, 1çay kaşığı tuz) da ekleyip hamuru toparlıyorum. Biraz cıvık ve elastik bir hamur olacak.1 saat 2. Kez mayalıyoruz.
  • 2. Kez mayalanan hamuru zeytinyağı ile yağladığımız da zeminde yine zeytinyağı yardımıyla ellerimizle yuvarlak açıyoruz. Tüm kenarlarından dörde katlayıp gazını alıyoruz ve tekrar 3. Kez 1 saat mayalıyoruz.
  • 3. Mayalamanın sonunda pişirme kabımıza zeytinyağı sürüp mayalanan hamuru üzerine alıyoruz.
  • Zeytinyağı yardımıyla ellerimizle tepsinin içinde açıyoruz. Bu şekilde de 4. Kez yarım saat mayalıyoruz. (vaktiniz varsa 1 saat mayalamanızı tavsiye ederim. ).
  • 30 dakikanın sonunda ellerimizi yağlayıp pide tırnaklar gibi hamura parmak uçları kızla yer yer bastırıyoruz. (bu işlemi yaparken şişen mayalı ekmeğe çok fazla baskı uygulamayalım.)
  • Sırayla kekik, domates, zeytin diziyoruz.
  • Kalan zeytinyağını fırça yardımıyla üzerine sürüyoruz.
  • Deniz tuzunu da serpiştirip önce 150 derecede 5 dakika sonra 180 derecede 25-30 dakika pişiriyoruz.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!