ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ FINDIKLI KURABİYE

Fındıklı Kurabiye

FINDIKLI KURABİYE

Kahvenin yanına yakışan...

Kaç
Kişilik

12 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

14 Tarif       6 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fındıklı Kurabiye Tarifi İçin malzemeler

  • 125 gr Tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Fındık (irice parçalanmış)
  • 3 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri
  • 1 Paket Kabartma Tozu
  • 1 Paket Vanilya
  • 1.5-2 Su Bardağı Un

Üzeri İçin:

  • 1 Adet Yumurta Sarısı

Fındıklı Kurabiye Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırın. Yavaşça unu ilave edip kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurun.
  2. Hamur kıvama gelince bir streç filme ince-uzun rulo şeklinde sarın ve 20 dakika buzlukta bekletin.
  3. Buzluktan çıkardığınız hamuru dilimleyin ve tepsiye aktarın.
  4. Kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fansız, alt-üst fırın ayarında 15 dakika pişirin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!