Çanak Çömlek

Çanak Çömlek
25 Ağustos 2022

Hem sağlıklı, hem lezzetli bir tarif denemeyen kalmasın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 3 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Çanak Çömlek için

Malzemeler

Çanak için;

  • 1 su bardağı  yulaf ezmesi (robottan geçirip un haline getirin veya yulaf unu kullanın)
  • 1 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

Kreması için;

  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı tam buğday unu
  • Yarım tatlı  kaşığı granül kahve (biraz sıcak su ile çözdürün)
  • 2 yemek kaşığı  labne peyniri
  • Kendi damak tadınıza göre miktarda bal
  • Üzeri için;
  • 3-5 tane ceviz içi 
  • Bitter çikolata
  • 1 çay kaşığı tereyağı
Çanak Çömlek

Nasıl Yapılır

  1. Yulafı robottan geçirin, içine tüm malzemeleri ekleyin yavaşça az az su ekleyin ve ele yapışmayacak ve dağılmayacak bir hamur elde edin.
  2. Elinizle çanak yapın veya küçük silikon kek kalıbı kullanarak şekil verin.
  3. 180 derecede 15-17 dakika pişirin hafif kızarana kadar.
  4. Kreması için sütü, nişastayı unu ve  kahveyi Ocak’ta kıvam alana kadar karıştırın.
  5. Krema soğuyunca labne ve balı ekleyip homojen bir karışım ekleyin.
  6. Daha sonra çanaklar fırından çıkıp soğuduktan sonda kremayı içine ekleyin. Dilerseniz meyvede ekleyebilirsiniz.
  7. 1 saat kadar dolapta bekletin. Ceviz içini dilerseniz tavada  biraz kavurun yada normal kullanın.
  8. Bitter çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritip ceviz ile karıştırın soğuyan çanaklarımın en üst tabanına ekleyin. Afiyet olsun 😋
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo