ANASAYFA TARİFLER SİZDEN HAMUR İŞİ TARİFLERİ ÇANAK ÇÖMLEK

Çanak Çömlek

Çanak çömlek

Hem sağlıklı, hem lezzetli bir tarif denemeyen kalmasın.

Kaç
Kişilik

3 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Ceydass.kitchen Tariflerime Hoşgeldiniz 🧚🏻‍♀️Bolca kalorili / Birazda Sağlıklı tarifler
13 Tarif       4 Takipçi

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çanak Çömlek Tarifi İçin malzemeler

Çanak için;

  • 1 su bardağı  yulaf ezmesi (robottan geçirip un haline getirin veya yulaf unu kullanın)
  • 1 yemek kaşığı tam buğday unu
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı

Kreması için;

  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı tam buğday unu
  • Yarım tatlı  kaşığı granül kahve (biraz sıcak su ile çözdürün)
  • 2 yemek kaşığı  labne peyniri
  • Kendi damak tadınıza göre miktarda bal
  • Üzeri için;
  • 3-5 tane ceviz içi 
  • Bitter çikolata
  • 1 çay kaşığı tereyağı

Çanak Çömlek Nasıl Yapılır?

  • Yulafı robottan geçirin, içine tüm malzemeleri ekleyin yavaşça az az su ekleyin ve ele yapışmayacak ve dağılmayacak bir hamur elde edin.
  • Elinizle çanak yapın veya küçük silikon kek kalıbı kullanarak şekil verin.
  • 180 derecede 15-17 dakika pişirin hafif kızarana kadar.
  • Kreması için sütü, nişastayı unu ve  kahveyi Ocak’ta kıvam alana kadar karıştırın.
  • Krema soğuyunca labne ve balı ekleyip homojen bir karışım ekleyin.
  • Daha sonra çanaklar fırından çıkıp soğuduktan sonda kremayı içine ekleyin. Dilerseniz meyvede ekleyebilirsiniz.
  • 1 saat kadar dolapta bekletin. Ceviz içini dilerseniz tavada  biraz kavurun yada normal kullanın.
  • Bitter çikolatayı ve tereyağını benmari usulü eritip ceviz ile karıştırın soğuyan çanaklarımın en üst tabanına ekleyin. Afiyet olsun 😋
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!