Balkabaklı Börek

Batı Trakya mutfağına ait çok güzel bir tarif. Rahmetli ananemin yaptığı bu böreği kendimce yorumladım. İkramı kolay kıtır kıtır minik börekçikler ortaya çıktı.
Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika
bir tabak hikaye
Yemek pişirmeyi ve onların fotoğraflarını çekmekten keyif alıyorum.
2 Tarif 2 Takipçi

Balkabaklı Börek Tarifi İçin malzemeler
- 250 gr balkabağı
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1/2 çay K. karabiber
- 2 çok tereyağı
- Baklavalık yufka
Balkabaklı Börek Nasıl Yapılır?
- Tereyağını tavada kızdırıp köpüğünü alıyoruz sonra soğuması için bir kenara alıyoruz.
- Kabakları tendesin iri gözünde rendeliyoruz.
- Rendelenmiş kabağa toz şeker ve baharatları ilave edip harmanlıyoruz.
- Baklava yufkalarını cupcake kalıbımızın içine sığacak büyüklükte kareler halinde kesiyoruz.
- Yufkaların arasına tereyağı sürüp kalıba yerleştiriyoruz. 4-5 kat yufka koymanız yeterli.
- Her bir cupcake kalıbına 1 yemek kaşığı balkabaklı harcımızdan koyuyoruz.
- Üzerine incecik koyduğumuz baklava yufkasından bir tutam koyup, biraz eritilmiş tereyağı gezdiriyoruz.sausage8.Önceden ısıtılmış fırında 25-30 dk pişirin.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR