Zeytinyağlı Ve Vişneli Lahana Sarması

Zeytinyağlı Ve Vişneli Lahana Sarması
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Zeytinyağlı Ve Vişneli Lahana Sarması için

Malzemeler

  • 1 orta boy lahana (ince yapraklı)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 5~6 soğan
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • 1 tatlı kaşığı dolma baharı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı çekirdeksiz vişne
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Toz şeker
Zeytinyağlı Ve Vişneli Lahana Sarması

Nasıl Yapılır

Soğanları minik küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavurun. Sıcak su ile yıkanmış pirinci ekleyin. Dolmalık fıstık, kuş üzümü, dolma baharı, nane, tuz, karabiber ve şekeri ilave edin. 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave edin. Vişneleri blender’dan geçirerek püre haline getirin ve karışıma ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin ve ocaktan alın. Lahanayı bol suda haşlayın ve yapraklarını 3 parmak kalınlığında kesin. Hazırladığınız dolma harcından paylaştırıp muska böreği şeklinde sarın ve tencereye sıkı sıkı yerleştirin. Limon suyu, zeytinyağı, tuz, 1 çay bardağı su ve az miktarda şekeri bir kasede karıştırıp sarmaların üzerine gezdirin. Üzerine bir tabak yerleştirip kısık ateşte pişirin. Soğuyunca servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo