ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI VE VİŞNELİ LAHANA SARMASI

Zeytinyağlı Ve Vişneli Lahana Sarması

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Zeytinyağlı Ve Vişneli Lahana Sarması Tarifi İçin malzemeler

  • 1 orta boy lahana (ince yapraklı)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 5~6 soğan
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 2 yemek kaşığı kuş üzümü
  • Maydanoz
  • Dereotu
  • 1 tatlı kaşığı dolma baharı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı çekirdeksiz vişne
  • Yarım limonun suyu
  • Tuz
  • Toz şeker

Zeytinyağlı Ve Vişneli Lahana Sarması Nasıl Yapılır?

Soğanları minik küp şeklinde doğrayın ve zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavurun. Sıcak su ile yıkanmış pirinci ekleyin. Dolmalık fıstık, kuş üzümü, dolma baharı, nane, tuz, karabiber ve şekeri ilave edin. 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip, ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave edin. Vişneleri blender’dan geçirerek püre haline getirin ve karışıma ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin ve ocaktan alın. Lahanayı bol suda haşlayın ve yapraklarını 3 parmak kalınlığında kesin. Hazırladığınız dolma harcından paylaştırıp muska böreği şeklinde sarın ve tencereye sıkı sıkı yerleştirin. Limon suyu, zeytinyağı, tuz, 1 çay bardağı su ve az miktarda şekeri bir kasede karıştırıp sarmaların üzerine gezdirin. Üzerine bir tabak yerleştirip kısık ateşte pişirin. Soğuyunca servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!