ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ ZEYTİNYAĞLILAR HAVUÇ SOTE

Havuç Sote

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

5 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Havuç Sote Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Havuç Sote Nasıl Yapılır?

  • Havuçları iri yuvarlaklar şeklinde doğrayın. Zeytinyağında kısık ateşte yaklaşık 20 dakika kavurun.
  • İyice yumuşadıktan sonra tuz ve karabiberini ekleyerek servis tabağına alın.
  • Zeytinyağını ısıtın, sumak ve kırmızı pul biberi ekleyin. Havuçların üzerine döküp servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.