ANASAYFA TARİFLER ZEYTİNYAĞLI YEMEK TARİFLERİ BAKLA SARMASI

Bakla Sarması

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bakla Sarması Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı iç bakla
  • 1 su bardağı dövme buğday
  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 4 soğan
  • 30 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 kg salamura yaprak
  • 1 kg kuşbaşı koyun sırt eti
  • 2 domates
  • 4 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 demet dereotu
  • 1.5 yemek kaşığı reyhan otu
  • Kırmızı pul biber
  • Tuz

Bakla Sarması Nasıl Yapılır?

  • Bakla, piyazlık doğranmış soğanlar, 1 yemek kaşığı domates salçası, reyhan otu, ince doğranmış dereotu, tuz, ince doğranmış domates, bulgur ve dövme buğdayı bir kapta iyice karıştırın.
  • Salamura yaprakların ortasına hazırladığınız içten paylaştırıp kare şeklinde sarın. Tabanına yaprak serdiğiniz tencereye sarmaları dizin.
  • Etleri sarmaların aralarına serpiştirip, 2 su bardağı ılık su ilavesiyle kısık ateşte pişirin. Diğer tarafta, tereyağı, ayçiçeği yağı ve kalan domates salçasını 2-3 dakika pişirin.
  • Servis tabağına domates sosunu aktarıp üzerine sarmaları yerleştirerek sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
  • Dilerseniz, zeytinyağlı yaprak sarma tarifine de göz atabilirsiniz.

Sarmanızı yoğurt ile servis yapabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!