ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ İTALYAN USULÜ SEBZE GÜVEÇ

İtalyan Usulü Sebze Güveç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

İtalyan Usulü Sebze Güveç Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr ayıklanmış bamya
  • 200 gr ayıklanmış taze fasulye
  • 1 patlıcan
  • Yarım su bardağı bezelye
  • 3 domates
  • 1 soğan
  • 1 kabak
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kırmızıbiber
  • 2 yeşil biber
  • 150 gr mozarella peyniri
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3~4 dal taze fesleğen
  • 1 çay bardağı domates püresi
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

İtalyan Usulü Sebze Güveç Nasıl Yapılır?

Patlıcanın kabuklarını soyun. Kabağın kabuklarını kazıyın ve sebzeleri halka şeklinde dilimleyin. Güveç kabına sırayla dörde böldüğünüz taze fasulyeyi, ayıkladığınız bamyayı, bezelyeyi, patlıcanı ve kabakları dizin. Aralarına yemeklik doğradığınız soğanı, sarımsakları, biberleri, domates dilimlerini ve fesleğen yapraklarını aktarın. Zeytinyağı, domates püresi, sıcak su, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Sebzelerin üzerine gezdirin. Yağlı kâğıt ile kapatarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-45 dakika pişirin. Yağlı kâğıdı alıp, üzerine mozarella peynirini ilave edin. Tekrar fırına verin. Peynir eriyinceye kadar pişirin ve sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!