ANASAYFA TARİFLER FIRIN YEMEKLERİ FIRINDA DİLİM PATATES

Fırında Dilim Patates

Fırında dilim patates

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Dilim Patates Tarifi İçin malzemeler

  • 1.5 kg patates
  • 3 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 5-10 dal taze kekik
  • 2-3 diş rendelenmiş sarımsak

Üzeri için

  • Rendelenmiş parmesan peyniri

Fırında Dilim Patates Nasıl Yapılır?

  • Yıkayıp süzdüğünüz patateslerin kabuklarını soyun. İnce halkalar şeklinde doğrayıp ayrı bir kaba alın. Küçük bir kasede eritilmiş tereyağı ve zeytinyağını karıştırın.
  • İçerisine rendelenmiş sarımsak ve taze kekik yapraklarını ilave edip baharatlarla tatlandırın. Yağlı kağıt serili fırın kabına patates halkalarını dizip hazırladığınız karışımı üzerine gezdirin.
  • Rendelenmiş parmesan peyniri serpip önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!