Ballı Hardal Soslu Havuçlar

Ballı Hardal Soslu Havuçlar
10 Temmuz 2025
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ballı Hardal Soslu Havuçlar için

Malzemeler

  • 500 g yaban havucu
  • 250 g baby havuç
  • 1 tatlı kaşığı hardal tozu
  • 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  • 3 çay kaşığı bal
  • Deniz tuzu

Sosu için

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı taneli hardal
  • 1 yemek kaşığı bal
Ballı Hardal Soslu Havuçlar

Nasıl Yapılır

  1. Yaban havuçları ve baby havuçları 5-6 dakika haşlayın. Suyunu süzüp soğumaya bırakın. Bal ve hardal tozunu yayvan bir kasede karıştırın. Havuçları bu karışıma bulayın ve havuçları yağlı kağıt serili bir fırın kabına dizin. 
  2. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından alıp üzerlerine deniz tuzu serpin. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede çırpın ve bir servis kasesine alın. Havuçları yanında ballı hardal sos ile ılık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo