ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SEBZE YEMEKLERİ DİĞER SEBZE YEMEKLERİ BALLI HARDAL SOSLU HAVUÇLAR

Ballı hardal soslu havuçlar

Ballı hardal soslu havuçlar

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ballı hardal soslu havuçlar tarifi için malzemeler

  • 500 g yaban havucu
  • 250 g baby havuç
  • 1 tatlı kaşığı hardal tozu
  • 2 yemek kaşığı Ayçiçek yağı
  • 3 çay kaşığı bal
  • Deniz tuzu

Sosu için

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı taneli hardal
  • 1 yemek kaşığı bal

Ballı hardal soslu havuçlar Nasıl Yapılır

  • Yaban havuçları ve baby havuçları 5-6 dakika haşlayın. Suyunu süzüp soğumaya bırakın. Bal ve hardal tozunu yayvan bir kasede karıştırın. Havuçları bu karışıma bulayın ve havuçları yağlı kağıt serili bir fırın kabına dizin. 
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından alıp üzerlerine deniz tuzu serpin. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede çırpın ve bir servis kasesine alın. Havuçları yanında ballı hardal sos ile ılık servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.