ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SARMA VE DOLMA TARİFLERİ SARMA TARİFLERİ YEŞİL MERCİMEKLİ KIRMIZI LAHANA SARMASI

Yeşil mercimekli kırmızı lahana sarması

Yeşil mercimekli kırmızı lahana sarması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yeşil mercimekli kırmızı lahana sarması tarifi için malzemeler

  • 1 büyük kırmızı lahana 

İç harcı için

  • 1.5 su bardağı esmer pirinç
  • 1.5 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • 6 su bardağı rendelenmiş domates

Yeşil mercimekli kırmızı lahana sarması Nasıl Yapılır

  • Kırmızı lahananın yapraklarını ayırın. Tuzlu kaynar suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan alıp suyunu süzün. 
  • İç harcı için, yeşil mercimeği bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Yumuşayıncaya kadar haşlayıp ocaktan alın. Esmer pirinci de ayrı bir tencerede aynı şekilde haşlayıp ocaktan alın. 
  • Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında soğanlar pembeleşinceye kadar soteleyin. Sularını süzdüğünüz mercimek ve esmer pirinci ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp 4-5 dakika pişirin ve ocaktan alın. 
  • Kırmızı lahanaların içine iç harcından koyun ve klasik sarma şeklinde sarın. Bir fırın kabının tabanına iki su bardağı kadar rendelenmiş domates ilave edin. Üzerine dolmaları dizin. Kalan domates suyunu da dolmaların üzerine gezdirin. 
  • Kabın üzerini alüminyum folyo ila kapatın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın. 
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.