ANASAYFA TARİFLER SARMA TARİFLERİ YEŞİL MERCİMEKLİ KIRMIZI LAHANA SARMASI

Yeşil Mercimekli Kırmızı Lahana Sarması

Yeşil mercimekli kırmızı lahana sarması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yeşil Mercimekli Kırmızı Lahana Sarması Tarifi İçin malzemeler

  • 1 büyük kırmızı lahana 

İç harcı için

  • 1.5 su bardağı esmer pirinç
  • 1.5 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • 6 su bardağı rendelenmiş domates

Yeşil Mercimekli Kırmızı Lahana Sarması Nasıl Yapılır?

  • Kırmızı lahananın yapraklarını ayırın. Tuzlu kaynar suda iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Ocaktan alıp suyunu süzün. 
  • İç harcı için, yeşil mercimeği bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ilave edin. Yumuşayıncaya kadar haşlayıp ocaktan alın. Esmer pirinci de ayrı bir tencerede aynı şekilde haşlayıp ocaktan alın. 
  • Yemeklik doğradığınız soğan ve ezdiğiniz sarımsağı zeytinyağında soğanlar pembeleşinceye kadar soteleyin. Sularını süzdüğünüz mercimek ve esmer pirinci ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp 4-5 dakika pişirin ve ocaktan alın. 
  • Kırmızı lahanaların içine iç harcından koyun ve klasik sarma şeklinde sarın. Bir fırın kabının tabanına iki su bardağı kadar rendelenmiş domates ilave edin. Üzerine dolmaları dizin. Kalan domates suyunu da dolmaların üzerine gezdirin. 
  • Kabın üzerini alüminyum folyo ila kapatın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Sağlıklı ve hafif beslenmek istiyorsanız, zeytinyağlı lahana sarması tarifini de diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!