ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ ZEYTİNYAĞLI EGE OTLARI SALATASI

Zeytinyağlı Ege Otları Salatası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zeytinyağlı Ege Otları Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr karışık yeşillik
  • 3 dal taze reyhan
  • 3 dal taze fesleğen
  • 2 dal taze kekik
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Zeytinyağlı Ege Otları Salatası Nasıl Yapılır?

Yeşillikleri, reyhan ve fesleğeni elinizle ufak parçalara bölün. Kekiğin yapraklarını ayırın ve ince ince kıyın. Maydanoz ve dereotunun kalın saplarını ayıklayıp ince kıyın. Bütün yeşillikleri derin bir kaba alın. Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi ayrı bir kapta iyice çırparak karıştırın. Sosu yeşilliklerin üzerine gezdirip harmanlayın. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!