Zeytinyağlı Ege Otları Salatası

Zeytinyağlı Ege Otları Salatası
15 Ekim 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Zeytinyağlı Ege Otları Salatası için

Malzemeler

  • 500 gr karışık yeşillik
  • 3 dal taze reyhan
  • 3 dal taze fesleğen
  • 2 dal taze kekik
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • Yarım demet dereotu
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
Zeytinyağlı Ege Otları Salatası

Nasıl Yapılır

Yeşillikleri, reyhan ve fesleğeni elinizle ufak parçalara bölün. Kekiğin yapraklarını ayırın ve ince ince kıyın. Maydanoz ve dereotunun kalın saplarını ayıklayıp ince kıyın. Bütün yeşillikleri derin bir kaba alın. Zeytinyağı, limon suyu, tuz ve karabiberi ayrı bir kapta iyice çırparak karıştırın. Sosu yeşilliklerin üzerine gezdirip harmanlayın. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo