YEDİKULE MARULLU KARIŞIK SALATA

4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yedikule marullu karışık salata tarifi için malzemeler
  • 12 yaprak kırmızı hindiba
  • 12 yaprak Yedikule marulu
  • Yarım demet endivyen
  • Yarım demet tere otu
  • 8 yaprak lollo rosso
  • 4 haşlanmış yumurta
  • Taze çekilmiş karabiber
Yedikule marullu karışık salata hazırlanışı

Hindiba, Yedikule marulu, lollo rosso, tere otu ve endivyeni bol suyla yıkayıp suyunun süzülmesi için bekletin. İri parçalara bölüp servis tabağına alın.

Haşlanmış yumurtaları ortadan ikiye kesip salatanın üzerine yerleştirin. Üzerine taze çekilmiş karabiber serpiştirin. Sosunu döküp servis yapın.

Hardallı sos
2 yemek kaşığı hardal ve 5 yemek kaşığı mayonezi bir kaseye alıp karıştırın. 1 diş sarımsağın kabuğunu soyup ilave edin. 2 yemek kaşığı süzme yoğurt, yarım çay bardağı sızma zeytinyağını ekleyip iyice karıştırın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!