ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ TAHILLI YEŞİL SALATA

Tahıllı Yeşil Salata

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tahıllı Yeşil Salata Tarifi İçin malzemeler

  • 100 gr kabuklu pirinç
  • 100 gr maş fasulyesi
  • 1 yemek kaşığı ayçekirdeği içi
  • 1 yemek kaşığı kabak çekirdeği içi
  • 3 yemek kaşığı badem
  • 2 kabak
  • 3 taze soğan
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 60 ml zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 avokado
  • Taze nane yaprakları
  • Tuz
  • Karabiber

Tahıllı Yeşil Salata Nasıl Yapılır?

Maş fasulyesi ve kabuklu pirinci haşlayıp suyunu süzün ve bir kapta harmanlayın. Ayçekirdeği ve kabak çekirdeği ile bademleri tavada birkaç dakika kavurup pirince ekleyin. Kabakları ince doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin. Soğanları temizleyerek ince doğrayın ve hepsini harmanlayın. Zeytinyağı, limon suyu, bal, tuz ve karabiberi karıştırın. Avokadonun kabuğunu soyup ince doğrayın ve salatanın üzerine dizin. Limonlu sosu üzerine gezdirip nane yapraklarını ekleyin. Servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!