Köz Salata

Köz Salata
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Köz Salata için

Malzemeler

  • 6 kabak
  • 300 gr yeşil fasulye
  • Yarım su bardağı kurutulmuş domates
  • Yarım çay bardağı çam fıstığı
  • Zeytinyağı

Sos için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Tuz
  • Karabiber
Köz Salata

Nasıl Yapılır

Fasulyeleri buharda yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabakları yıkayıp doğrayın. Tuz, karabiber, zeytinyağı ile karıştırıp ızgarada ya da döküm tavada pişirin. Sos için zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber, yenibahar, sirke ve pul biberi mutfak robotunda karıştırın. Kurutulmuş omatesleri ince şeritler halinde doğrayın.  Çam fıstıklarını tavada 1 çay kaşığı zeytinyağı ile kızarıncaya kadar kavurun. Fasulye, kabak, domates ve sos karışımını geniş bir kapta harmanlayarak servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo