ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ KÖZ SALATA

Köz Salata

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Köz Salata Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 6 kabak
  • 300 gr yeşil fasulye
  • Yarım su bardağı kurutulmuş domates
  • Yarım çay bardağı çam fıstığı
  • Zeytinyağı

Sos için

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım çay kaşığı yenibahar
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • Tuz
  • Karabiber

Köz Salata Nasıl Yapılır?

Fasulyeleri buharda yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabakları yıkayıp doğrayın. Tuz, karabiber, zeytinyağı ile karıştırıp ızgarada ya da döküm tavada pişirin. Sos için zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber, yenibahar, sirke ve pul biberi mutfak robotunda karıştırın. Kurutulmuş omatesleri ince şeritler halinde doğrayın.  Çam fıstıklarını tavada 1 çay kaşığı zeytinyağı ile kızarıncaya kadar kavurun. Fasulye, kabak, domates ve sos karışımını geniş bir kapta harmanlayarak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!