Kırmızı Soğanlı Meksikan Salatası

Kırmızı Soğanlı Meksikan Salatası
08 Mayıs 2021

Yemeklerin yanında sunabileceğiniz nefis mi nefis bir salata hazırlamaya ne dersiniz? Mısır, kırmızı soğan, feta peyniri, domates ve kişniş ile hazırlanan bu salata, hem et, hem de sebze yemekleriyle birlikte sunulabilir. Diyet listelerinde ara öğün olarak tüketilen Meksikan salatasını, sevdiğiniz malzemelerle zenginleştirebilirsiniz. Malzemeler hazırsa, kırmızı soğanlı Meksikan salatası tarifine geçebiliriz.

Alternatif olarak elmalı kereviz salatası ve haşhaşlı roka salatası tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 10 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 7 Kişi Kaydetti
Kırmızı Soğanlı Meksikan Salatası için

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 buçuk su bardağı taze veya dondurulmuş mısır taneleri
  • 2 su bardağı ikiye bölünmüş üzüm veya çeri domates
  • 1 su bardağı ufalanmış feta peyniri
  • 2 yemek kaşığı doğranmış taze kişniş
  • Tat vermek için tuz, karabiber ve şeker
  • Lime limon
  • 1 adet kırmızı soğan

Sos için:

  • 1 çorba kaşığı taze rendelenmiş misket limonu kabuğu (sıkmadan önce misket limonu rendeleyin)
  • 1 yemek kaşığı sirkesi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış sarımsak (yaklaşık 3 diş sarımsak) 
Kırmızı Soğanlı Meksikan Salatası

Nasıl Yapılır

  1. Büyük bir tavada 1 çorba kaşığı zeytinyağını orta ateşte ısıtın.
  2. Mısırı karıştırın ve ara sıra karıştırarak/fırlatarak 3-5 dakika yumuşayıncaya kadar pişirin.
  3. Mısırı hafifçe soğutun ve bir kenara koyun. Misket limonu kabuğu rendesi, limon suyu, sirke, 1 çorba kaşığı zeytinyağı ve sarımsağı küçük bir kapta çırpın.
  4. Orta boy bir kapta domates, küp doğranmış kırmızı soğan, peynir, kişniş ve mısırı karıştırın.
  5. Salatayı salata sosu ile karıştırın ve tuz, karabiber ve şeker ile tatlandırın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo