ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ KEÇİ PEYNİRLİ ILIK BAHAR SALATASI

Keçi peynirli ılık bahar salatası

Kaç
Kişilik

20 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Keçi peynirli ılık bahar salatası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2 kabak
  • 3 dolmalık kırmızı biber
  • 3 dolmalık sarı biber
  • 1 kırmızı soğan

Sosu için

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 200 g keçi peyniri
  • Kavrulmuş dolmalık fıstık

Keçi peynirli ılık bahar salatası Nasıl Yapılır

Kabakları alacalı soyup ortadan ikiye kesin ve uzunlamasına ince doğrayın. Biberleri dörde bölün. Soğanı halka doğrayın. Doğradığınız tüm sebzeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında sebzeler kızarıncaya kadar pişirin. Sosu için gerekli tüm malzemeyi bir kasede iyice karıştırın. Izgara sebzeleri yayvan bir servis tabağına alın. Üzerine sos gezdirip yuvarlak dilimlediğiniz keçi peynirini yerleştirin. Kavrulmuş dolmalık fıstıkla süsleyerek ılık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.