Keçi Peynirli Ilık Bahar Salatası

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Keçi Peynirli Ilık Bahar Salatası
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 20 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Keçi Peynirli Ilık Bahar Salatası için

Malzemeler

  • 2 kabak
  • 3 dolmalık kırmızı biber
  • 3 dolmalık sarı biber
  • 1 kırmızı soğan

Sosu için

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı hardal
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 200 g keçi peyniri
  • Kavrulmuş dolmalık fıstık
Keçi Peynirli Ilık Bahar Salatası

Nasıl Yapılır

Kabakları alacalı soyup ortadan ikiye kesin ve uzunlamasına ince doğrayın. Biberleri dörde bölün. Soğanı halka doğrayın. Doğradığınız tüm sebzeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında sebzeler kızarıncaya kadar pişirin. Sosu için gerekli tüm malzemeyi bir kasede iyice karıştırın. Izgara sebzeleri yayvan bir servis tabağına alın. Üzerine sos gezdirip yuvarlak dilimlediğiniz keçi peynirini yerleştirin. Kavrulmuş dolmalık fıstıkla süsleyerek ılık servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo