ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ ILIK KÖK SEBZE SALATASI

Ilık kök sebze salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ilık kök sebze salatası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 turp
  • 1 kırmızı soğan
  • 1 pancar
  • 1 dal pırasa
  • 1 havuç

Sosu için

  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 1~2 yemek kaşığı bal
  • Tuz
  • Karabiber

Ilık kök sebze salatası Nasıl Yapılır

Turp, soğan ve pancarı ve elma dilimi formunda doğrayın. Pırasa ve havucu 1 cm kalınlığında kesin. Doğradığınız sebzeleri yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Pişen sebzelerin üzerine gezdirip ılık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.