ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ HARDALLI BOMBAY FASULYE PİYAZI

Hardallı Bombay fasulye piyazı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hardallı Bombay fasulye piyazı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 kırmızı soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 1 dolmalık yeşil biber
  • 1 havuç
  • 2 su bardağı hafif haşlanmış Bombay fasulyesi
  • 4 dal fesleğen
  • 4 dal maydanoz

Sosu için

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 limon
  • Tuz
  • Karabiber

Hardallı Bombay fasulye piyazı Nasıl Yapılır

Piyazlık doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar soteleyin. Küp doğradığınız biberler, havuç, fasulye ve suyu ekleyip fasulyeler iyice yumuşayana kadar pişiripn. İri doğradığınız fesleğen ve maydanozu ilave edip ocaktan alın.Soğuması için bir kenarda bekletin. Sosu için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırıp soğuyan piyazın üzerine gezdirin. İnce kıydığınız yeşilliklerle süsleyerek servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.