ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ BUĞDAYLI ZAHTER SALATASI

Buğdaylı zahter salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Buğdaylı zahter salatası tarifi için malzemeler

  • 200 gr aşurelik buğday
  • 50 gr zahter
  • 1 dolmalık kırmızı biber
  • 1 küçük boy kırmızı soğan
  • 50 gr beyaz peynir
  • 5 dal maydanoz
  • Kıtır ekmek
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Nar ekşisi
  • Tuz
  • Karabiber

Buğdaylı zahter salatası Nasıl Yapılır

Buğdayları bir gece önceden soğuk suyla ıslatın. Ertesi günü buğdayları yıkayıp haşlayın. Zahteri irice kıyın. Soğan ve kırmızı dolmalık biberi çok ufak küpler halinde doğrayın. Maydanozları kıyıp peynirle karıştırın. Küçük toplar şeklinde yuvarlayın. Haşlanan buğdayları, iri kıyılmış zahter, ince kıyılmış kırmızı dolmalık biberler ve kırmızı soğanları derince bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı ve nar ekşisi gezdirip tuz, karabiberle tatlandırın. Salatayı genişçe bir kaba alıp üzerine peynir topları ve kıtır ekmekleri ekleyin. Servis yapın.

Pratik zahterli salata tarifini de deneyin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.