ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ BEZELYELİ SALATA

Bezelyeli Salata

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bezelyeli Salata Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 300 gr bezelye
  • 150 gr ceviz içi
  • Yarım demet maydanoz
  • 3~4 dal dereotu
  • 2 avokado
  • 2 salçalık kırmızıbiber
  • 300 gr semizotu
  • 1 marul

Sosu için

  • 1 limonun suyu
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı taneli hardal sosu
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tarçın
  • Tuz

Bezelyeli Salata Nasıl Yapılır?

Bezelyeleri kaynar suda hafifçe haşlayıp suyunu süzün. İçi buzlu su dolu bir kaseye alıp birkaç dakika bekletin ve suyunu iyice süzün. Maydanoz ve dereotunu iri yapraklar şeklinde koparın. Avokadoların kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarın. Küçük parçalar şeklinde doğrayın. Kırmızıbiberlerin çekirdeklerini temizleyip küçük paraçalar şeklinde doğrayın. Semiz otları ve marulu bol suyla yıkayıp suyunu süzün ve iri parçalar şeklinde koparın. Bezelye, ortadan ikiye ayrılmış ceviz içleri, maydanoz, dereotu, avokado, kırmızıbiber, semiz otu ve marulu büyük bir kaseye alın. Sos için, limon suyu, zeytinyağı, taneli hardal sosu ve tuzu küçük bir kasede iyice çırpın. Salata malzemelerinin üzerine gezdirip salatayı harmanlayın. Servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!