Balkabaklı Roka Salatası

Balkabaklı Roka Salatası
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Balkabaklı Roka Salatası için

Malzemeler

  • 300 gr balkabağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • Deniz tuzu
  • 1 büyük kase roka
  • 1 soğan
  • ¾ su bardağı nar tanesi
Balkabaklı Roka Salatası

Nasıl Yapılır

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Kabağı 1 cm’lik küpler şeklinde doğrayın ve fırın kabına alın. Doğranmış sarımsak, haşhaş tohumu, deniz tuzu ve zeytinyağı ekleyip harmanladıktan sonra yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Rokayı soğuk su ile yıkayıp suyunu süzdürün. Soğanın kabuğunu soyup halka doğrayın ve rokaya ekleyin. Hazırladığınız kabakları ve nar tanelerini üzerine yerleştirip cevizli sos ile servis yapın.

Cevizli sos
3/4 su bardağı ceviz, 1/4 su bardağı limon suyu, 2 yemek kaşığı elma sirkesi, yarım su bardağı su, 1 tatlı kaşığı dijon hardalı, 1 diş sarımsak, 5 yemek kaşığı zeytinyağı.

Bu lezzetli sos için malzemelerin hepsini karıştırmanız yeterli. 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo