ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ SALATA TARİFLERİ BALKABAKLI ROKA SALATASI

Balkabaklı roka salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Balkabaklı roka salatası tarifi için malzemeler

  • 300 gr balkabağı
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
  • Deniz tuzu
  • 1 büyük kase roka
  • 1 soğan
  • ¾ su bardağı nar tanesi

Balkabaklı roka salatası Nasıl Yapılır

Fırını 200 dereceye ayarlayın. Kabağı 1 cm’lik küpler şeklinde doğrayın ve fırın kabına alın. Doğranmış sarımsak, haşhaş tohumu, deniz tuzu ve zeytinyağı ekleyip harmanladıktan sonra yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Rokayı soğuk su ile yıkayıp suyunu süzdürün. Soğanın kabuğunu soyup halka doğrayın ve rokaya ekleyin. Hazırladığınız kabakları ve nar tanelerini üzerine yerleştirip cevizli sos ile servis yapın.

Cevizli sos
3/4 su bardağı ceviz, 1/4 su bardağı limon suyu, 2 yemek kaşığı elma sirkesi, yarım su bardağı su, 1 tatlı kaşığı dijon hardalı, 1 diş sarımsak, 5 yemek kaşığı zeytinyağı.

Bu lezzetli sos için malzemelerin hepsini karıştırmanız yeterli. 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.