ANASAYFA TARİFLER SALATA TARİFLERİ BAL KABAĞI SALATASI

Bal Kabağı Salatası

Bal kabağı salatası

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bal Kabağı Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 45 g küp doğranmış bal kabağı
  • 1 soğan
  • 240 g kemiksiz tavuk eti
  • 1 yemek kaşığı akçaağaç şurubu
  • 1 yemek kaşığı pekan cevizi
  • 60 g karışık yeşillik
  • 40 g kurutulmuş kızılcık

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 2 tatlı kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Tarçın
  • Karabiber

Bal Kabağı Salatası Nasıl Yapılır?

  • Sosu için, balzamik sirke, zeytinyağı, tarçın, tuz ve karabiberi bir kasede karıştırın. Küp doğranmış bal kabağı ve iri doğradığınız soğanları sosa ilave edip karıştırın. Karışımın fazla sosunu süzüp bir döküm tencereye alın. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 5-6 dakika pişirin. Kalan sosu bir fırça yardımıyla kuşbaşı tavuk etlerinin üzerine sürün. Tavuk etlerini iki santim kalınlığında doğrayıp fırındaki sebzelerin yanına ilave edin. Tavuk etleri ve sebzeler tamamen yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 18-20 dakika pişirmeye devam edin. 
  • Tavuk etli sebzeleri fırından alın. Üzerlerine akçaağaç şurubu sürüp pekan cevizi serpin. Tekrar fırına verip 3-4 dakika daha pişirin ve fırından alın. İri doğradığınız karışık yeşillikler ve kurutulmuş kızılcığı bir servis tabağına alın. Tavuk etli sebzeleri yeşilliklerin üzerine ilave edin. Kalan sirkeli sosu salatanın üzerine gezdirip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!