Tahinli Havuç Ezmesi

Tahinli Havuç Ezmesi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Tahinli Havuç Ezmesi için

Malzemeler

  • 4~5 orta boy havuç
  • 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 4 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Dereotu
Tahinli Havuç Ezmesi

Nasıl Yapılır

Havuçların kabuğunu temizleyip rendenin ince yanıyla rendeleyin. Zeytinyağını tavada ısıtıp rendelediğiniz havucu soteleyin. Tavayı ocaktan alıp havucu soğutun. Kıyılmış sarmısak, tahin, süzme yoğurt, ceviz, pul biber ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Tahinli havuç mezesini servis tabağına alıp üzerini dereotu ile süsleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo