ANASAYFA TARİFLER MEZE TARİFLERİ TAHİNLİ HAVUÇ EZMESİ

Tahinli Havuç Ezmesi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Tahinli Havuç Ezmesi Tarifi İçin malzemeler

  • 4~5 orta boy havuç
  • 5 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı tahin
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 4 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Dereotu

Tahinli Havuç Ezmesi Nasıl Yapılır?

Havuçların kabuğunu temizleyip rendenin ince yanıyla rendeleyin. Zeytinyağını tavada ısıtıp rendelediğiniz havucu soteleyin. Tavayı ocaktan alıp havucu soğutun. Kıyılmış sarmısak, tahin, süzme yoğurt, ceviz, pul biber ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Tahinli havuç mezesini servis tabağına alıp üzerini dereotu ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!