ANASAYFA TARİFLER MEZE TARİFLERİ SOMONLU BUĞDAY SALATASI

Somonlu Buğday Salatası

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Somonlu Buğday Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 1 su bardağı haşlanmış buğday
  • 1 çorba kaşığı haşlanmış mısır
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 dal taze soğan
  • 1 ince dilim somon füme
  • 1 domates
  • 1 tatlı kaşığı fesleğen sos
  • 1 kutu konserve kuşkonmaz
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 çay kaşığı toz şeker

Somonlu Buğday Salatası Nasıl Yapılır?

Domates ve kuşkonmazı doğrayın. Taze soğanı temizleyip ince ince doğrayın. Somon fümeyi şerit şerit kesin. Haşlanmış buğday, mısır ve hazırladığınız malzemeleri servis tabağına alın.

Salçayı bir kapta çok az suyla ezin. Limon suyu, tozşeker, sirke, sıvıyağ, hardal ve fesleğen sosu ekleyip karıştırın. Hazırladığınız sosu salatanın üzerine gezdirip harmanlayın. Servis yapın.

Afiyet olsun.

Dilerseniz, düşük kalorili ve nefis buğday salatası tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!