ANASAYFA TARİFLER MEZE TARİFLERİ PATLICAN MÜCVERİ

Patlıcan Mücveri

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Patlıcan Mücveri Tarifi İçin malzemeler

  • 4 kemer patlıcan
  • 1 limonun suyu
  • 30 gr tereyağı
  • 2 soğan
  • 250 gr kuzu kıyma
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım demet kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 2 yumurta
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 çay kaşığı kuru nane

Patlıcan Mücveri Nasıl Yapılır?

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

  • Patlıcanları enine ikiye kesip içlerini bıçak yardımıyla çıkartın. Bir kaseye alıp yarım limonun suyunu ilave edip kararmaması ve acılığını gidermek için 10 dakika bekletin. Kabuklarının içine fırçayla limon sürün.
  • Patlıcanların içini yeteri kadar limon suyunda beklettikten sonra kaynar suda en fazla 5 dakika kadar haşlayıp süzün.
  • Tereyağını tavada ısıtın. Kıyılmış soğanları ekleyip pembeleştirin.
  • Kıyma, kıyılmış maydanoz, tuz, karabiber ve haşlanmış patlıcan içini ekleyip patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Çırpılmış yumurtaları karışıma azar azar ilave ederek karıştırın.
  • Patlıcanların iç ve dış yüzeylerini fırça yardımıyla zeytinyağı sürün. Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve içlerini kıymalı karışımla doldurun.
  • Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında yarım saat patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın.
  • Sos için, ezilmiş sarımsaklarla yoğurdu bir kasede çırpın. Patlıcanları isteğe göre ikiye yada daha ince dilimlere ayırın.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirerek dökün. Nane serpiştirip servis yapın.

Lezzetine doyamayacağınız kabak mücver tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!