PASTIRMALI SEMİZOTU SALATASI

6 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pastırmalı semizotu salatası tarifi için malzemeler
  • 1 ekmek
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • 10 ince dilim çemensiz pastırma
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 çay kaşığı hardal
  • Yarım çay kaşığı acı sos
  • 1 çorba kaşığı üzüm sirkesi
  • 2 çay kaşığı limon suyu
  • 2 çorba kaşığı krema
  • 1 demet semizotu
  • 5 haşlanmış yumurta
Pastırmalı semizotu salatası hazırlanışı

Lezzet'in yemek tarifleri gibi salata tarifleri de çok ilgi görüyor...

Ekmeği önce uzunlamasına, sonra dilim dilim kesip fırın tepsisine yerleştirin. Sarımsak ve zeytinyağının yarısını bir kasede karıştırın. Ekmeklerin üzerine bu karışımı sürüp fırında yaklaşık 3-4 dakika kızartın.

Pastırma dilimlerini küp şeklinde kesin. 1 tatlı kaşığı zeytinyağı eklenmiş tavada kızartın. Yumurta sarısı, hardal, acı sos, sirke, limon suyu, krema ve kalan sarımsağı küçük bir kasede karıştırın. Kalan zeytinyağını azar azar ekleyip karıştırmaya devam edin.

Semizotunu iri parçalar şeklinde elinizle ayırın. Bol suyla yıkayıp iyice süzün. Haşlanmış yumurtaları soyup dilimleyin.

Semizotunu salata tabağına alıp üzerine sosu gezdirin ve harmanlayın. Pastırma, dilimlenmiş yumurta ve kızarmış ekmeği ekleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!