Mantar Çanağında Et Meze

Mantar Çanağında Et Meze
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Mantar Çanağında Et Meze için

Malzemeler

  • 250 gr mantar
  • 250 kuşbaşı et
  • 100 ml krem peynir
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 soğan
  • 1 domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Ceviz içi
  • Kırmızı pul biber
Mantar Çanağında Et Meze

Nasıl Yapılır

Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Soğanı küp doğrayıp soteleyin. Domatesin kabuğunu soyun ve küp doğrayarak soğana ilave edin. En son eti ilave edip kısık ateşte kendi suyunda pişirin.

Diğer tarafta sarımsağı ince kıyın. Kimyon, krem peyniri ve sütü bir kapta karıştırıp pişen ete ilave edin. Tuz, karabiber ekleyin.

Karışımı mikserle iyice ezin. Zeytinyağı ve limon suyunu ilave edip karıştırın.

Mantarların saplarını çıkarıp fırın tepsisine dizin. Fırında 6-7 dakika pişirin. Hazırladığınız et mezeyi mantarların ortalarına paylaştırın. Üzerlerine kırmızı pul biber serpip, ceviz içi ile süsleyerek servis yapın.

AKLINIZDA BULUNSUN
Hazırladığınız et meze sulu olursa, bir miktar ekmek içi ilave edebilirsiniz. Mezeyi sandviç ekmeği ile de servis yapabilirsiniz.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo