ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ MEZE TARİFLERİ HİNDİSTAN CEVİZİNDE KARİDES PANE

Hindistan cevizinde karides pane

Hindistan cevizinde karides pane

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Hindistan cevizinde karides pane tarifi için malzemeler

  • 12 adet jumbo karides
  • 1/2 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • Bir tutam toz kırmızıbiber
  • 1/3 su bardağı bira
  • 1/4 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi rendesi
  • 1/2 su bardağı galeta unu
  • Tartar sosu
  • 1/2 su bardağı mayonez
  • 4 adet kornişon salatalık turşusu
  • 1 tatlı kaşığı kapari
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1/2 limonun suyu
  • Tuz, karabiber

Hindistan cevizinde karides pane Nasıl Yapılır

Hindistan cevizinde karides pane için malzemeleriniz hazırsa şimdi başlayalım.

  • Tartar sosu için bir kasede tüm sos malzemelerini iyice karıştırın.
  • Büyük bir kasede un, kabartma tozu ve toz biberi karıştırın.
  • Ayrı bir kasede bira, süt ve yumurtayı çırpın, unlu karışıma katın ve iyice karıştırarak bir bulamaç elde edin.
  • Başka bir kapta Hindistan cevizi rendesi ve galeta ununu karıştırın. Karidesleri önce hazırladığınız bulamaca sonra Hindistan cevizi karışımına bulayın. Fritöz veya wok tavada yağı kızdırın. Kızgın yağda, altın sarısı rengi alıncaya kadar kızartın. Karideslerin fazla yağını alması için tabağa havlu kağıt döşeyin. Yağları süzülmüş Hindistan cevizinde karides paneleri ılık olarak sosla birlikte servis yapın.

Mantarlı karidesli ve pestolu makarna tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.