ANASAYFA TARİFLER MEZE TARİFLERİ HAVUÇLU VE KABAKLI BUĞDAY SALATASI

Havuçlu Ve Kabaklı Buğday Salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Havuçlu Ve Kabaklı Buğday Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı buğday
  • 2 su bardağı et suyu
  • 3 havuç
  • 3 kabak
  • 100 gr beyazpeynir
  • 3 dal maydanoz
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çorba kaşığı haşhaş
  • Tuz

Havuçlu Ve Kabaklı Buğday Salatası Nasıl Yapılır?

Lezzet'in yemek tarifleri gibi salata tarifleri de çok ilgi görüyor...

  • Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün süzüp tencereye alın. Et suyunu ekleyip yumuşayana kadar pişirin.
  • Maydanozu temizleyip kıyın. Peyniri küp şeklinde kesip haşhaşa bulayın.
  • Havuç ve kabakları temizleyip rendeleyin. 1 çorba kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp havuç ve kabağı ekleyin.
  • Devamlı karıştırarak soteleyin. 1 tutam tuzla tatlandırın. Buğdayı ekleyip 2-3 dakika karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın. Salata kasesine alın.
  • Kalan zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kasede karıştırıp salatanın üzerine gezdirerek dökün. Beyazpeynir ve maydanozla süsleyip servis yapın.

Düşük kalorili ve çok lezzetli klasik buğday salatası tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!