ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ SALATA VE MEZE TARİFLERİ MEZE TARİFLERİ HAVUÇLU VE KABAKLI BUĞDAY SALATASI

Havuçlu ve kabaklı buğday salatası

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Havuçlu ve kabaklı buğday salatası tarifi için malzemeler

  • 2 su bardağı buğday
  • 2 su bardağı et suyu
  • 3 havuç
  • 3 kabak
  • 100 gr beyazpeynir
  • 3 dal maydanoz
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 3 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 çorba kaşığı haşhaş
  • Tuz

Havuçlu ve kabaklı buğday salatası Nasıl Yapılır

Lezzet'in yemek tarifleri gibi salata tarifleri de çok ilgi görüyor...

Buğdayı akşamdan ıslatın. Ertesi gün süzüp tencereye alın. Et suyunu ekleyip yumuşayana kadar pişirin. Maydanozu temizleyip kıyın. Peyniri küp şeklinde kesip haşhaşa bulayın.

Havuç ve kabakları temizleyip rendeleyin. 1 çorba kaşığı zeytinyağını tavada ısıtıp havuç ve kabağı ekleyin. Devamlı karıştırarak soteleyin. 1 tutam tuzla tatlandırın. Buğdayı ekleyip 2-3 dakika karıştırarak pişirin. Soğumaya bırakın. Salata kasesine alın.

Kalan zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kasede karıştırıp salatanın üzerine gezdirerek dökün. Beyazpeynir ve maydanozla süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.