ANASAYFA TARİFLER MEZE TARİFLERİ DOMATESLİ VE KARİDESLİ BALIK KAVURMA

Domatesli Ve Karidesli Balık Kavurma

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Domatesli Ve Karidesli Balık Kavurma Tarifi İçin malzemeler

  • 2 büyük domates
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 4 tatlı sivri biber
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 300 gr iri doğranmış fener balığı
  • 6 parmak boyu ayıklanmış karides
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Domatesli Ve Karidesli Balık Kavurma Nasıl Yapılır?

Domatesleri soyup zar şeklinde doğrayın. Büyük bir tavayı ocağa alıp ısıtın. Zeytinyağını ekleyin. Rendelenmiş soğanı ekleyip kavurun. Kıyılmış sivri biberleri ilave edin. Soğanları pişinceye kadar kavurmaya devam edin. Ardından domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu çekmeye başlayıncaya kadar pişirin. Tuz, kıyılmış maydanoz, balık eti ve karidesleri ilave edin. Tavayı sallayarak pişirmeyi sürdürün. Limon suyunu ekleyin. Kavurmayı servis tabağına alın. Üzerine rendelenmiş beyaz peynir serpip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!