Domatesli Ve Karidesli Balık Kavurma

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Domatesli Ve Karidesli Balık Kavurma
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Domatesli Ve Karidesli Balık Kavurma için

Malzemeler

  • 2 büyük domates
  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 4 tatlı sivri biber
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 300 gr iri doğranmış fener balığı
  • 6 parmak boyu ayıklanmış karides
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş beyaz peynir
  • 1 limon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Domatesli Ve Karidesli Balık Kavurma

Nasıl Yapılır

Domatesleri soyup zar şeklinde doğrayın. Büyük bir tavayı ocağa alıp ısıtın. Zeytinyağını ekleyin. Rendelenmiş soğanı ekleyip kavurun. Kıyılmış sivri biberleri ilave edin. Soğanları pişinceye kadar kavurmaya devam edin. Ardından domatesleri ekleyin. Domatesler suyunu çekmeye başlayıncaya kadar pişirin. Tuz, kıyılmış maydanoz, balık eti ve karidesleri ilave edin. Tavayı sallayarak pişirmeyi sürdürün. Limon suyunu ekleyin. Kavurmayı servis tabağına alın. Üzerine rendelenmiş beyaz peynir serpip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo